TEST: Citroën C6 V6 - elegant komfort

Det kommer vel ikke som noen bombe at Citroën leverer kanskje storbilklassens mest komfortable, men med nye C6 er det ikke kjøreegenskapene som har fått lide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Citroën C6 V6 - elegant komfort
image: TEST: Citroën C6 V6 - elegant komfort
image: TEST: Citroën C6 V6 - elegant komfort


For store C6 kjører overraskende bra når den blir presset, og det er i grunnen kun manglende styrefølelse som plager en når det går unna på svingete veier. Det er likevel et stykke opp til den sportslige kjøregleden noen av de tyske konkurrentene kan levere, og for de som setter stor pris på forsert tempo på svingete veier, finnes det klart bedre alternativer.

Avgjørende komfort

Citroën C6 måtte bli klasseledende komfortabel, det har med varemerke å gjøre. Det som imidlertid skiller den mest fra tyske premium biler er de modige designvalgene og den ikke fullt så heldige miksen mer og mindre eksklusive materialer. I C6 vil du fine detaljer flere divisjoner mer elegant enn hos BMW eller Audi, men du vil også finne knapper og materialer som knapt nok hadde holdt i en kompaktklassebil av budsjettypen.

Friere eleganse

Og nettopp i forhold til det stramme, helt gjennomførte og til dels kjedelige designet i for eksempel Audi, er spesielt interiøret svært lekent utført med elementer som bryter helt med det vi er vant til. Ett eksempel er dørlommene som i C6 skjuler seg bak halvmåneformede skapdører – ikke alt for praktisk, men veldig elegant.

Og det er annerledesheten og den litt friere linjeføring som gjør at interiør ikke blir så strengt som i tyske biler, og som nok også gjør at de billige bryterne og den ikke helt millimeterpresise finishen ikke skjærer like mye i øynene som det ville gjort hos en av de tyske konkurrentene.

Helt stille

I norske motorveihastigheter er lydnivået svært lavt, testbilen hadde riktignok doble sideruter, men hjul- og veistøy kan knapt registreres. Og V6-motoren gir kun lyd fra seg når den presses litt opp i turtall, og da egentlig kun godlyd.

image: TEST: Citroën C6 V6 - elegant komfort


V6-motoren er foreløpig eneste motoralternativ i Norge, og selv om den jobber sammen med en sekstrinnsautomat sliter den med dårligere ytelser enn konkurrentene.

Her ser vi nærmere på motor og kjøreegenskaper.