TEST: Citroën C3 1.4 SX

Citroëns nye småbil sjarmerer omgivelsene med sitt blide oppsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Citroën C3 1.4 SX
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi er inne i en bølge av lanseringer i småbilklassen. Honda Jazz og Volkswagen Polo er allerede lansert, og i disse dager dukker Ford Fiesta og Seat Ibiza opp hos forhandlerne.

Rund og kraftig

Den runde takprofilen og den kraftige grillen gir C3 et klart særpreg. Utseendet ble flittig kommentert og ingen kommentarer var negative. Appellen var tilsynelatende like stor hos unge som hos gamle.

Interiøret er også særpreget, men uten at det har gått utover funksjonaliteten. Allikevel oppleves det som et sprik mellom indre og ytre fremtoning. Utvendig er C3 gøyal og heller mot eksklusiv, innvendig er C3 også gøyal – men heller mer mot praktisk eller billig.

Ikke bare utseende

Stort bagasjerom og god landeveiskomfort gjør at C3 stikker seg ut blant konkurrentene. Den er dessuten utstyrt med en kultivert motor på 75 hestekrefter som også er med på å gjøre C3 til en småbil som liker seg på landeveien.

image: TEST: Citroën C3 1.4 SX

Mest overraskende er imidlertid at vi kjørte langtur med et snittforbruk på en halvliter. Mer om motor og kjøregenskaper kan du lese her.