TEST: Citroën C-Crosser

C-Crosser er et hyggelig bekjentskap og en fin familie-SUV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske Citroën har jobbet hardt de siste årene for å bli et mer attraktivt merke. Moderniseringen av produsentens image, kom for fullt i gang med lanseringen av den kompakte C4 med sin spreke design og egenheter som det faste rattnavet.

Citroën fornyes

Den har fortsatt med lanseringen av den luksuriøse C6, verdig de beste klassiske Citroën'ene, samt de smarte fleksibilene C4 Picasso og Grand C4 Picasso, og fornyelsesprosessen har begynt å bære sine frukter. Vi venter at dette vil fortsette med lanseringen av den helt nye og ganske så overbevisende storbilen C5, som vi nylig prøvekjørte.

Manglet SUV

image: TEST: Citroën C-Crosser
image: TEST: Citroën C-Crosser


Som de andre franske produsentene manglet det en SUV på modellpaletten inntil i fjor. Og som andre produsenter som har ingen/begrenset adgang til det nord-amerikanske markedet, har Citroën, sammen med søsken-merket Peugeot, valgt å gå i partnerskap for å begrense kostnadene forbundet med å ta frem en helt ny modell.

Partnerskap

Mens Renault hadde partnerne innen konsernet (Renault skal lansere sin SUV, Koleos, i samarbeid med Nissan og Samsung), måtte PSA Peugeot-Citroën lete utenfor egne rekker. Valget falt på Mitsubishi og annen generasjon Outlander, en SUV som var under utvikling da samarbeidet startet. Resultatet er Citroëns C-Crosser og Peugeots 4007, i bunn og grunn Outlandere med de respektive merkenes front og logoer. Hittil er de tre modellene blitt produsert i Japan, men det meldte seg raskt behov for kapasitets-økning og en del av Outlander-produksjonen flyttes derfor i august i år til Mitsubishis fabrikk i Nederland. Etter hvert (fra januar neste år), vil også Citroëns og Peugeots versjoner bli europeisk-produserte.

Vi har tidligere testet Outlander med 2,0-liters dieselmotor fra Volkswagen. Søskenmodellen fra Citroën prøvekjørte vi i Pyrenéene i fjor sommer og så frem til å teste den grundigere under nordiske forhold.

Nå er altså testen gjennomført. I forhold til Outlanderen vi testet i fjor er hovedforskjellen motoren - det dreier seg om en PSA/Ford-motor som byr på 156 hestekrefter og trekkraft i massevis.

Motoren og kjøreegenskapene kan du lese om her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!