TEST: Chrysler 300 C Touring

På størrelse med Mercedes S-klasse og Audi A8, og med en prislapp som ikke er langt unna, ventet vi oss mye av 300 C Touring.


Og vi fikk i alle fall all den oppmerksomheten vi kunne ønske oss og enda litt til. Det er den enorme grillen, størrelsen og de lave vinduene som gjør at folk kaster mer enn ett blikk – og vi har endt opp med å diskutere bil med mennesker som nok ikke selv en gang visste at emnet interesserte dem.

Fem meter

Selv om over fem meter bil kanskje virker stort, er det bredden og den høye sideprofilen som sørger for det spesielle oppsynet. Sedanutgaven var klart oppsiktsvekkende, men stasjonsvognen er enda råere i virkeligheten. Og inne i bilen er det også romslige mål som gjelder.

Motoralternativene består av en 2,7-liter V6 med 193 hestekrefter til rett over 600.000 kroner. Vår bil var utstyrt med en 3,5-liters V6 med 249 hestekrefter, og den starter på 780.000 kroner. Vil du ha V8 og 340 hestekrefter ut av en 5,7-liter er det behov for å finne frem minst 1.180.000 kroner.

Bra kombinasjon

I stasjonsvognlandet Norge burde en enorm utgave av arten som i tillegg kan leveres med firehjulsdrift være en sikker vinner. Og vi er ikke i tvil om at mange kommer til å ha denne bilen på ønskelisten. Før vi ser nærmere på hvordan den klarer seg med hensyn til pris og konkurrenter, skal vi se nærmere på motor og kjøreegenskaper.