TEST: BMWs norgesvenn

BMW 320d xDrive automat oppfyller mange av det som virker å være de fleste nordmenns kriterier for en drømmebil.

For denne bilen har egenskaper som i stor grad etterspørres i Norge; automatgir, firehjuldrift, 2,0-liters dieselmotor og stasjonsvognkarosseri. Og da må det jo bli bra? Ikke nødvendigvis, men denne pakken fungerer likevel meget godt.

Firehjulsdrift ikke bare på store motorer

3-serie er nylig ansiktsløftet og det er anledningen for denne testen. I den sammenheng kom det en ny valgmulighet når det gjelder drivlinje. Firehjulsdrift ble tilgjengelig også til 320d. Tidligere har man måttet opp på sekssylindrede motorer for å få trekk på alle hjulene.

Priser

Det betyr at startprisen for en 3-serie med firehjulsdrift, som nå bare omtales som xDrive også i modellbetegnelsen, er senket til 423.000 kroner. Skal du ha stasjonsvogn med automatgir, som vi testet, stiger prisen til 481.000 kroner.

FaceliftMer om midtlivsoppdateringen kan du for øvrig lese her. Kort oppsummert består endringene i visse designmessige forandringer, spesielt i fronten. I tillegg er sporvidden økt og informasjonssentralen iDrive er oppdatert for enklere bruk, blant annet med flere hurtigtaster. I tillegg er 30d-motoren ny.

Vi går videre og ser på motor og kjøreegenskaper.