TEST: BMW 525xi A Touring

Når BMW først bestemmer seg for å satse, blir resultatet som regel svært bra. Satsningen på xDrive i 5-serie er et typisk eksempel.

TEST: BMW 525xi A Touring
TEST: BMW 525xi A Touring
TEST: BMW 525xi A Touring


Da nye BMW 5-serie ble introdusert høsten 2003, ble det klart at BMW nok en gang hadde evnet å utvikle en stor familiebil med kjøreegenskaper i særklasse. Den nye 5-serie hadde en nydelig styring, et flott hjuloppheng og en herlig balanse og fremsto som langt mer sportslig enn sine erkekonkurrenter - Audi A6 og Mercedes-Benz E-klasse.

Kraftig forbedret A6

Året etter, sommeren 2004, lanserte imidlertid Audi en ny og kraftig forbedret A6. Nye A6 var ikke bare lekrere, større og mer komfortabel enn sin forgjenger, samtidig var bilen blitt strammere og mer sportslig i oppsettet. Med forhjulsdrift kunne riktignok ikke A6 måle seg mot 5-seriens evne til å levere kjøreglede. Men med firehjulsdrift - quattro - ble A6 en mer verdig utfordrer. Når A6 quattro i tillegg kunne skilte med langt bedre fremdrift på vinterføre, enda høyere komfort, et mindre provoserende design, generelt lavere priser og bedre nybilgaranti, fremsto quattro-utgavene av A6 som bedre kjøp enn 5-serie.

På Audis hjemmebane

Men nå har endelig BMW 5-serie fått firehjulsdrift - og dermed utfordres Audi på hjemmebane. I første omgang er det tre motoriseringer som blir tilgjengelige med BMWs nyskapende firehjulsdrift - 525xi, 530xi og 530xd. Vi testet innstegsmodellen og lot oss imponere. Les mer om den uvanlig friske motoren, den nydelige girkassen og de herlige kjøreegenskapene her.