TEST: BMW 120i

BMW har ambisjoner om å bli like store som Mercedes-Benz, noe som forutsetter flere og rimeligere modeller. Nye 1-serie vil gi BMW innpass i nye kundegrupper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: BMW 120i


Det kanskje aller mest interessante ved nye BMW 1-serie er altså prisen. Som vi fortalte allerede i sammenheng med utenlandslanseringen i juni, vil nye 1-serie starte på 250.000 kroner. Ikke nok med det, den nye BMWen er i tillegg godt utstyrt og frister med et eksklusivt interiør.

Det som også er interessant, er at BMW har valgt å utruste 1-serie med bakhjulsdrift, noe som gjør bilen unik. I samtlige konkurrenter, inkludert Audi A3 og Alfa Romeo 147 - må forhjulene ta seg av både fremdrift og styring. Når 1-serie i tillegg kan skilte med et svært kompetent hjuloppheng, lang akselavstand og 50/50 vektfordeling, blir bilen kompaktklassens mest sportslige alternativ.

Flertallet positive

image: TEST: BMW 120i


Det har vært sagt og skrevet mye om BMWs nye designspråk. Ikke alle er like imponert over veien BMW har valgt. Nye 1-serie er like minst like dristig utformet som 7-serie, Z4, X3 og 5-serie og vil derfor helt sikkert støte fra seg enkelte potensielle kunder. Avstemmingen vi avholdt i sammenheng med lanseringsartikkelen viste at 39 prosent (706 stemmer) mener at bilen er stygg. Men et solid flertall, 61 prosent (1.108 stemmer), mente at 1-serie er en vakker bil.

Rask tilvenning

Som vi skrev i lanseringsartikkelen, hadde også vi i utgangspunktet problemer med 1-serie-designen. Men som vi også skrev, regnet vi med at litt tilvenning ville hjelpe. Og en snau uke med 1-serie var alt som skulle til. BMW 1-serie fremstår for oss fortsatt som spesiell, men nå mer som vakker enn som stygg.

Starter med 120i

image: TEST: BMW 120i


Vi hadde håpet å starte vår testturnus med den prisgunstige 116i Business. Dessverre endte vi opp med 120i, som har en motor som ikke klarte å imponere oss under lanseringen i München.

Les mer om den litt skuffende motoren og de imponerende kjøreegenskapene her.