TEST: Bever 445 – Just another skjærgårdsjeep?

I klassen for skjærgårdsjeeper er det mye å velge i. Med Beverseriens nyskapning, Bever 445, har vi fått enda et alternativ. Trenger vi det?

TEST: Bever 445 – Just another skjærgårdsjeep?

Familiebedriften Bever fra Sandefjord har lagd skjærgårdsjeeper siden begynnelsen av 80-tallet. Konseptet har vært å produsere små, selvlensende båter, med et sportslig preg.

Ny design og teknologi

Bever 445 er første båten i en fornyelsesprosses i Bever-programmet, neste modell vil sannsynligvis være klar før 2002-sessongen. Verftet i Sandefjord ønsker å videreføre sitt konsept i en ny og mer moderne drakt. Bever 445 bærer også tydelig preg av å være en nyskapning: Konstruktørene Morgan Dale og Espen Thorup har gitt både skroget og innredningen et tidsriktig uttrykk. For en båtbransje med rekrutteringsproblemer er denne flørtingen med yngre mennesker et skritt i riktig retning.

Moderne er også teknologien som sitter i hekken: Bever 445 ble egentlig konstruert med tanke på 30-hesteren i Suzukis nye firetaktsserie. Båten leveres i dag med motorer som yter opptil 50 hester - alle firetaktere fra Suzuki.

Sofistikert

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

For å vende tilbake til spørsmålet ovenfor: Tilfører Bever 445 kjøpere av skjærgårdsjeep noe nytt? Svaret blir et tja. Det finnes allerede gode alternativer til Bever 445 på markedet. Allikevel fremstår båten som en interessant jeep, med både sofistikert design og teknologi.