TEST: Baleno - Folkelig på alle fire

Selv om Suzuki isolert sett er et lite merke og en liten aktør i det norske marked, har de såvisst gjort seg bemerket, blant annet gjennom svært så aktiv markedsføring. Men er produktet like genialt som markedsføringen?

TEST: Baleno - Folkelig på alle fire

Den er en stasjonsvogn, og den har trekk på alle fire hjul. Og prislappen er under 200.000 kroner. Som om ikke det er nok, er det til stadighet ulike kampanjer på bilen, med svært så gode tilbud.

Akkurat i det denne artikkelen skrives, har Suzuki lansert en "spesialutgave" av Baleno kalt "Baleno 2000", der du blant annet får klimaalegg med på kjøpet -- og prislappen er fortsatt 199.900 kroner for stasjonsvognutgaven.

Baleno er også tilgjengelig med bare fremhjulsdrift, og med en 1,3-liters motor starter prisene på 169.900 kroner. Legg på 10.000 kroner, og du får 1,6-literen. For 199.900 kroner kan du velge deg en Baleno 1.6 4WD stasjonsvogn, eller du kan få en fremhjulsdrevet stasjonsvogn med en sterk 1,9-liters turbodiesel.

En modell i fokus

Med en slik prising av de ulike modellene blir valget nokså enkelt. Det bli en stasjonsvogn med 1,6-liters motor og firehjulstrekk -- og det er da også denne modellen som markedsføres mest aktivt av Suzuki-importøren.

Og det står ikke til å nekte for at Suzuki her har funnet et konsept som går rett hjem hos publikum. På vei til hytta eller opp den siste kneika til heimen, føler mange at de har behov for firehjulstrekk. Men det er fort vekk for dyrt! En stasjonsvogn skulle du kanskje også ha hatt, men da blir det i alle fall for dyrt? Neida - her kommer Suzuki Baleno rullende inn på TV-skjermen og "vanlige" folk forteller deg et "Joda, je hadde en Golf før og var godt nøgd, men nå har je en Baleno som je trives kjæmpegøtt me'!"

Artikkelen fortsetter under annonsen

Best i test?

Sammen med slike uttalelser legges det også vekt på at bilen har blitt kåret til "Best i test" ved to anledninger og da skulle vel saken være i orden?

Klikk deg gjennom vår test, og les vår sammenligningstest med Subaru Impreza. Lenkene finner du øverst til høyre på denne siden -- god tur!