TEST: B 200: Familie-ekspressen fra Mercedes

Mercedes-Benz B-klasse dukket opp på forsommeren i år og har inntatt sin posisjon som Mercedes' alternativ i kompaktklassen. Med sin spesielle "sandwich"-plattform og fleksibil-utseende representerer den merkets mer moderne innfallsvinkel overfor småbarnsfamilier som trenger mer plass enn en A-klasse kan tilby.

TEST: B 200: Familie-ekspressen fra Mercedes


Vi har tidligere testet B-klasse både med bensin- og dieselmotor. Denne gangen er det versjonen med den store bensinmotoren som står for tur - kombinert med den trinnløse girkassen vi tidligere har stiftet bekjentskap med sammen med dieselvarianten B180 CDI.

Luksuriøs

Mercedes sørger for å flattere eieren av en B-klasse ved å minne ham på merket, og dermed hvorfor han har betalt den prisen han har, med logoer og inskripsjoner både her og der. Ellers er miljøet om bord helt utmerket med oversiktlighet og kvalitet på det gode nivået man forventer. Premium-følelsen fra de store Mercedes-modellene er imidlertid ikke helt til stede til tross for det luksuriøse utstyrsnivået vår testbil hadde.

TEST: B 200: Familie-ekspressen fra Mercedes


Ekte familiebil

Vi konstaterer igjen at dette er en svært rommelig bil; passasjerene har godt med plass samtidig som lastekapasiteten er imponerende. B-klasse er dermed en fullgod familiebil til tross for sin beskjedne ytre lengde. Dette er oppnådd gjennom utnyttelse av høyden samt systemet med dobbel bunn, "sandwichkonseptet", som plasserer motor og girkasse delvis foran og delvis under kupeen. Dette gir i tillegg en sikkerhetsbonus som er nyttig tatt i betraktning det korte frontpartiet.

TEST: B 200: Familie-ekspressen fra Mercedes


Sportstourer

Mercedes bruker benevnelsen Sportstourer på B-klasse, men man bør ikke misforstå og tro at dette har noe med en sportsbil å gjøre. Sport henspiller her på "aktiv livsstil" og har sin opprinnelse i det amerikanske "SUV"-begrepet (Sport Utility Vehicle). På samme måte har eksempelvis Saab døpt sin 9-3 stasjonsvogn "SportCombi". Nå skal det sies at testbilen vår var utstyrt både med sportsunderstell og lavprofildekk og man kan lure på hvor nyttig det egentlig er på denne typen bil med en relativt beskjeden toliters motorisering og CVT-transmisjon.

Motor/transmisjon og kjøreegenskaper tar vi for oss her.