Test av hurtigkjetting

Hvis ditt behov for ekstra fremkommelighet begrenser seg til påsketur og et par vanskelige vinterdager hjemme, kan vi på det sterkeste anbefale hurtigkjettinger i stedet for firehjulsdrift.

Test av hurtigkjetting
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Test av hurtigkjetting
Test av hurtigkjetting

Vi har samlet tre sett med hurtigkjettinger og reist på tur til fjells. Testen ble utført på cirka 1.000 meter over havet.

Slik ble testen utført

Det er helt klart at med et sett med kjettinger i bagasjerommet, er du godt rustet mot dårlig føre. Vi brukte en Peugeot 406 stasjonsvogn som testbil, og alle kjettingene ble kjørt en runde på cirka 12 kilometer med varierende føreforhold. I tillegg til at vi har vurdert kjøreegenskapene og fremkommeligheten på de forskjellige modellene, har også konstruksjon, montering og bruksanvisning blitt vurdert.

Øvelsene

Kjettingene ble testet på varierende underlag med varierende øvelser. Først prøvde vi bakkestart på henholdsvis is og snø og deretter landeveiskjøring på tilsvarende underlag. Egenskaper under bremsing, grep i svinger og generelle kjøreegenskaper ble også vurdert. Ingen av kjettingprodusentene anbefalte høyere hastigheter enn 50 kilometer i timen, vi forsøkte imidlertid å kjøre raskere enn dette for å finne ut av hvor grensen lå. Komfort og støy ble også tillagt vekt i totalvurderingen.

Små, men viktige forskjeller

Alle kjettingene viste seg å være av meget god kvalitet, for eksempel var det ingen av kjettingene som gikk i stykker under testkjøringen, trass i at vi utsatte dem for ekstreme påkjenninger. Forskjellene ligger i kjøreegenskapene og i hvor lett det er å få kjettingene av og på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble første gang publisert 23/11-2000, men er oppdatert i dag med årets priser.