Test av bilstoler

Flere bilstoler er testet. Her er resultatene.

KJØP FRARÅDES: Disse bilstolene kommer så dårlig ut i test, at bilorganisasjonen FDM fraråder deg å kjøpe disse. Fra venstre: Bébécar, CasualPlay og Nania.
KJØP FRARÅDES: Disse bilstolene kommer så dårlig ut i test, at bilorganisasjonen FDM fraråder deg å kjøpe disse. Fra venstre: Bébécar, CasualPlay og Nania. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske bil- og forbrukerorganisasjoner har offentliggjort resultatene av de nye bilsete-testene. Kortversjonen av testresultatene samlet sett: Ingen imponerer.

Testene gjøres av den tyske bilistorganisasjonen ADAC, i samarbeid med International Consumer Research & Testing (ICRT).

Til sammen er over hundre babyseter (0-13 kg), barneseter (9-18 kg) og beltestoler (15-36 kg) vurdert siden 2003.

Vi har samlet testresultatene for de beste og de dårligste bilstolene i denne artikkelen. Per i dag vil du finne testresultater for alle tester inntil 2011 der. De siste resultatene av 32 nye bilstoler testet i vår, finner du i denne artikkelen.

Om testen

Testene gjøres av den tyske bilistorganisasjonen ADAC, i samarbeid med International Consumer Research & Testing (ICRT). ICRT er en paraplyorganisasjon for testvirksomheten til 40 forbrukerorganisasjoner på verdensbasis, som det norske Forbrukerrådet inntil nylig har vært en del av.

Testresultatene fra den siste store bilstoltesten er tilgjengelig hos europeiske forbrukerorganisasjoner og bilistorganisasjoner, som Forenede Danske Motorejere (FDM), Tænk og ADAC.


Her finner du testresultatene

I høst har de europeiske forbrukerorganisasjonene testet mellom 11 og 17 bilstoler. ADAC har publisert testresultatene av 13 stoler, Tænk har 11 nye tester og Forenede Danske Motorejere (FDM) har publisert resultatene for 17 bilstoler.

En del av stolene er de samme, mens det er andre som vi kun finner hos én av organisasjonene. ADAC og Tænk har åtte sammenfallende testprodukter, mens vi finner alle testresultatene fra Tænk hos FDM

Du kan lese mer utfyllende om testresultatene for de enkelte stolene hos bil- og forbrukerorganisasjonene. Tænk er imidlertid en betalingstjeneste, men du kan lese gratis hos FDM (dansk)og ADAC (kun på tysk).

Bilstolene du bør styre unna

Blant de 17 bilstolene i lista til FDM, er det i alt tre stoler du frarådes å kjøpe. Dette er Bébécar Easymaxi EL og Casualplay Baby Zero Plus med isofix-base i gruppen opp til 13 kilo - og Nania Tri Plus for gruppen 9-18 kilo.

Bébécar stryker på skadelige stoffer, mens Casualplay og Nania begge stryker på sikkerhet. I tillegg stryker Casualplay på skadelige stoffer, mens Nania stryker på betjening og ergonomi, i tillegg til sikkerhet.

Ingen av disse er med på Tænk sin liste over ferske testresultater, men Bébécar er på ADACs resultatliste.

Disse er bra

I tillegg til å vite hvilke du bør styre unna, er det en fordel å vite hvilke som er bra.

Det er ingen av de nytestede bilstolene som kan måle seg med de aller beste stolene på markedet. På toppen av testlistene per i dag, finner vi Römer (Britax) Baby-Safe plus SHR II med isofixbase for de minste, Cybex Juno-Fix for 1-4-åringer og Cybex Solution X2-fix for store barn (4-10 år).

Det er seks stoler som får karakteren bra hos ADAC - men ingen kan skryte på seg toppkarakteren svært bra.

I DinSides testoversikt med over 100 testede bilstoler, legger vi kun inn stoler som har fått bedre enn 70 poeng totalt. Den oversikten er bygget på testresultatene fra Tænk og tidligere fra det norske Forbrukerrådet. Forbrukerrådet er nå imidlertid ikke lenger en del av testkollegiet.

Av de 11 testede stolene i Tænks oversikt, er det kun fire stoler som får mer enn 70 poeng, og fem av stolene får karakteren god. Ingen er meget god, ifølge Tænks testresultater.

Disse har over 70 poeng, og karakteren god, hos Tænk:

  • Britax Duo Plus isofix med Top-strop: 72 poeng (1-4 år)
  • Römer Duo Plus isofix med Top-strop: 72 poeng (1-4 år)
  • Toyota G1 Duo Plus m/isofix og topstrop: 72 poeng (1-4 år)
  • Audi barnesete youngster plus: 73 poeng (4-10 år)
Vi minner om at DinSide, i likhet med de fleste nordiske eksperter på sikkerhet for barn i bil, anbefaler at barnet sitter bakovervendt så lenge som mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer