TEST: Audi S4 Avant

Det er ikke mange utvendige detaljer som avslører at Audi S4 koster nesten fire ganger så mye som den rimeligste A4-utgaven. Når man berører gasspedalen oppdager man imidlertid raskt at S4 er noe utenom det vanlige.

TEST: Audi S4 Avant


Man skal følge med for å oppdage at det er en S4, og ikke en mer ordinær ansiktsløftet A4, som raskt nærmer seg bakfra. Audi-designerne gikk nemlig forsiktig til verks da de utformet S4. Likevel, hvis man vet hva man skal se etter, er det fullt mulig å konstatere at det faktisk er en S4 Avant man har med å gjøre.

Sidespeil, skjørtspoilere og emblem

Sett i bakspeilet er det først og fremst de alumiumsfarvede sidespeilene som avslører bilen, selv om disse ikke er spesielt fremtredende når bilen er drapert i sølv metallic lakk, slik vårt testeksemplar var. De spoileraktige utvekstene i nedre del av sidedørene er imidlertid tydelige tegn på at det er en S4 som er i ferd med å ta deg igjen. Like før den kjører forbi, rekker du kanskje også å legge merke til det diskrete S4-emblemet, som befinner seg ved siden av Audi-ringene i den nye kjempe-grillen.

Enderør, emblem og takspoiler

TEST: Audi S4 Avant


Når S4en er forbi, er det imidlertid slutt på all tvil. Du kan nemlig ikke unngå å legge merke til de fire ovale enderørene som er plassert parvis på hver sin side av bakparten. Hvis du er heldig vil du også legge merke til S4-emblemet under venstre baklykt og den beskjedne takspoileren, før bilen forsvinner, sammen med en berusende V8-symfoni.

S4 er nemlig en heftig motorisert stasjonsvogn. Les mer om de 344 hestekreftene og det fantastiske lydbildet her.