TEST: Audi A8 3.3 TDI quattro

Audi A8 er både stor og luksuriøs. Det er den eneste bilen i klassen med firehjulstrekk, og V8 dieselmotor sørger for et skyv utenom det vanlige.

TEST: Audi A8 3.3 TDI quattro
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Audi A8 kom på markedet i 1994. Det er med andre ord ikke noen ny bil vi har vært i befatning med denne gangen, men A8 vakte enorm oppsikt den gangen den kom. Designet var det ikke så mange som kimset av, men en bil på nivå med Mercedes-Benz S-klasse og BMW 7-serie med karosseri i aluminium og permanent firehjulstrekk var noe helt nytt.

V8 diesel

Vi må innrømme at vi gledet oss mer til å prøve den nye dieselmotoren enn akkurat å prøve A8. Motoren finnes ikke i noen andre Audi-modeller, og det er synd. Både A6 og Allroad hadde blitt noen skikkelige råskinn med denne motoren.

Uansett har vi hatt noen høytidsdager i A8 og det er også mye takket være et herlig interiør og masse plass. A8 har et behagelig utstyrsnivå, men allikevel hadde ytterligere utstyr for over 100.000 kroner funnet veien til vår bil. Hovedpostene på denne regningen er navigasjonssystem, TV, Alcantara-pakke, 17-tommers felger og fastmontert telefon.
Vi skal ikke drodle mer ved trivielle luksusdetaljer. Nå er det kjøringen som står for tur.

Bli med på tur med A8 3.3 TDI quattro.