TEST: Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro

Har du barn, behov for ny bil og en velfylt lønnskonto? Da bør du ta en titt på nye A6 Avant. Det hadde i hvert fall vi gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro


Som du sikkert forstår, lot vi oss imponere over Audis nyeste stasjonsvogn. For A6 Avant er en bil som kan skilte med svært mange sterke sider - og uvanlig få svakheter. Ikke bare tilbyr bilen enorm plass for både passasjerer og bagasje, i tillegg oser den av kvalitet, komfort og gode løsninger. Kjøreegenskapene overgår forgjengeren med god margin og med en 3,0-liters dieselmotor under panseret er i tillegg fartsressursene formidable.

Ikke for hvermansen

Nå har vi heldigvis for vane å forsøke å være saklige i DinSide, og denne testen skal ikke bli noe unntak. I saklighetens navn skal det derfor nevnes at Audi A6 Avant har en innstegspris pålydende 463.000 kroner, noe som blir i stiveste laget for mange av oss, ikke minst barnefamiliene.

Vårt testeksemplar, en A6 Avant 3.0 TDI quattro Tiptronic koster 717.000 kroner, noe som betyr at den blir tilgjengelig for enda færre. Vårt testeksemplar var i tillegg fylt opp med ekstrautstyr for 180.000 kroner, noe som betyr at bilen har en utsalgspris pålydende snaue 900.000 kroner. Med en slik prislapp bør det egentlig være en selvfølge at en bil utstråler kvalitet og overflod.

Tøffe rivaler

image: TEST: Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro


Vi skal heller ikke glemme at A6 Avant, i likhet med alle andre bilmodeller, utfordres av konkurrenter. Og at disse rivalene ikke er biler man skal kimse av. De aller fleste vil nok mene at biler som BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse også fremstår som relativt komplette biler.

Enda bedre familiebiler

Og for å understreke at vi ikke har latt oss blende helt i senk, må det understrekes at det finnes en rekke bilmodeller som er enda mer familievennlige enn A6 Avant. For eksempel publiserte vi nylig en test av Volkswagen Multivan, som får A6 til å fremstå som en dverg. Syvsetere som Peugeot 807 og Renault Espace vil også tilfredsstille store familiers praktiske behov på en bedre måte enn Audis største stasjonsvogn.

Tikjemper

image: TEST: Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro


Audi A6 er altså ikke den største bilen du kan få kjøpt. Den er heller ikke den mest fleksible, den mest praktiske, den raskeste eller den mest sportslige. Det spesielle med A6 Avant er imidlertid at den scorer svært høyt i samtlige disipliner. A6 Avant blir på en måte bilverdenens svar på den olympiske tikamp-mesteren.

Audi A6 Avant er tilgjengelig med fire bensin- og tre dieselmotorer. Vi endte opp med den kraftigste dieselmotoren. Les mer om både kraftkilden og kjøreegenskapene her.