TEST: Audi A4 2.5 TDI quattro

Audi A4 sedan er litt for liten for de som vil ha en fullblods familiebil, men vil du ha sport, kraft og kjøreglede, er A4 2.5 TDI Quattro noe av det første du bør se på.

TEST: Audi A4 2.5 TDI quattro
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Audi A4 har blitt veldig lik A6. Både interiør og eksteriør minner veldig om storebror. Det er små detaljer som skiller de to bilene fra hverandre, og du bør ha god kjennskap til Audi for å klare å skille de to fra hverandre. Forfra kan du blant annet se at A4 har litt mer skråskjærte frontlys. Se sammenligningsbilder på denne lenken.

Racerbil

I utgangspunket tenker du kanskje ikke på diesel som et alternativ til sprekere bensinmotorer, men sannheten er at det skal mye hestekrefter til for å holde følge med denne dieselen. Vi ville for eksempel mye heller hatt denne motoren enn Audis nye 3-liters bensinmotor med 220 hestekrefter.

Med firehjulsdrift, 180 hester og 370 Nm i dreiemoment og seks-trinns girkasse byr da også A4 2.5 TDi quattro på betydelige mengder med kjøreglede. Derfor var det ikke noen god dag da importøren ville ha bilen tilbake.

Vi drar ut på veien i neste kapittel.