TEST: Audi A4 1.8 T quattro

1.8 T quattro er kanskje den best bokstavkombinasjonen du kan ha på en A4. Vi har kjørt en gammel motor i en helt ny bil og har mange lovord på lager, men vi fant også svakheter.

TEST: Audi A4 1.8 T quattro
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Audi A4 er en populær bil, noe vi skjønner godt. Den nye utgaven vil nok ikke bli noe mindre populær, og etter hvert som stasjonsvogna også kommer på plass blir det nok fart i sakene.

Familiepolitikk

A4 er blitt veldig lik A6. Både interiør og eksteriør minner veldig om storebror. I tillegg kommer A6 i ansiktsløftet versjon i juni/juli, da blir bilene enda likere. Det kalles familielikhet. Les om ansiktsløftet A6 her.

Er kvaliteten god nok?

Det er ingen hemmelighet at Audi har slitt med kvaliteten på bilene sine. Vi har hatt merkelige opplevelser med Audi før, og det ble et par riper i lakken denne gangen, også. For det første var testbilen vår vanskelig å starte. Ved flere anledninger snurret motoren på starteren veldig lenge før den våknet til liv. I tillegg sprakk frontruta og ga en stripe rett i førerens synsfelt. Dette i løpet av kun én uke. Som om ikke dette var nok, klarte en kollega å dra av girkula. Det er kanskje ingen stor sak i seg selv, men i situasjonen ble det kritisk nok.

Nye motorer

Audi A4 har fått to nye motorer, en V6-er med 220 hestekrefter og en firesylindret motor med 130 hestekrefter. Vi har derimot kjørt en gammel traver, men er ikke lei oss av den grunn, snarere tvert i mot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les videre om motor og kjøreegenskaper på denne lenken.