TEST: Askeladden Hunter 445 -- funksjonell kvalitet

Askeladden er kjent for sine skjærgårdsjeeper. Vi har testet en av de minste i familien: Hunter 445.

TEST: Askeladden Hunter 445 -- funksjonell kvalitet

Henrik J. Askviks Sønner, som verftet heter, er en av landets eldste båtbyggere. Med en fartstid på 90 år i bransjen og en samlet produksjon på 85.000 båter skulle man tro bergenserne mestret sitt fag.

Kvalitet og garanti

Det mener de i hvert fall selv: Med fem års skroggaranti på alle modeller lyser det selvsikkerhet av sønnene fra Vestlandet. Du får også en to års garanti på deler om bord.

I det du stiger om bord i Hunter 445 skjønner du at Askeladden neppe har tatt seg vann over hodet ved å servere forbrukeren denne garantien: Båten fremstår som et gjennomført kvalitetsprodukt. Inntrykket ble heller ikke svekket etter noen forblåste timer i krapp sjø og høyt turtall i hekken.

Vannskrekk

Det sjødyktige konseptet til Askeladden avspeiler seg også i at båten er flytesikker. Selv med maksimal lovlig besetning og vann opp til ripa skal båten holde seg over vannskorpen. Et godt salgsargument både ovenfor småbarnsfamilier og landkrabber med latent vannskrekk.

Kjedelig?

Totalvurderingen av Askeladden Hunter 445 finner du her. Vi kan likevel røpe at Hunter ikke er noe dårlig båt. Tvert imot. Men selv om båten ikke er et designmessig gjesp er den heller ikke en perle. Dermed fremstår Askeladden Hunter 445 som en båt for deg som tenker fornuft fremfor lidenskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen