TEST: Alfa Romeo Sportwagon 1.6 TS

Det florerer med triste stasjonsvogner i mellomklassen, og det er ikke mange biler og velge blant hvis du virkelig vil ha noe spesielt.

TEST: Alfa Romeo Sportwagon 1.6 TS
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alfa Romeo Sportwagon er spesiell på flere områder, og kan ikke uten videre sammenlignes med tilsvarende modeller fra andre merker. For eksempel er det få motorer på markedet med 1,6 liter slagvolum og 120 hester.

Selger dårlig

Til tross for at 156 ble mottatt med hallelujastemning for to år siden, har ikke Alfa Romeo klart å vise til de helt store salgstallene. I følge OFV (Opplysningsrådet for vegtrafikken) har salget til og med desember år 2000 resultert i en 29. plass. Vi må si at dette er alarmerende dårlige salgstall for et merke som forsøker å hevde seg blant Audi, BMW og Volvo.

Plass, nei

Har du familie med behov for mye plass og praktiske løsninger, er ikke Sportwagen den bilen du aller helst vil ha. Sportwagen henvender seg mer til de som er opptatt av kjøreglede og design. I forhold til Audi A4 Avant og BMW 3-serie Touring skiller Alfa Romeo seg sterkt ut, og vil ikke under noe omstendighet bli forvekslet med sine tyske konkurrenter. Til det er designet for spesielt.

Kjøreglede, ja

Sportwagon er helt klart bilen for deg som liker en aktiv kjørestil og sportslige kjøreegenskaper. De lekre linjene utvendig lokker ikke med egenskaper som resten av bilen ikke kan oppfylle. Turtallsvillig motor, spenstig understell og en generell god balanse i bilen gjør at du regjerer på de mest svingete veiene, og selv effektglade førere får mye glede ut av den 1,6 liter store motoren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er denne bilen verdt 285.700 kroner

I løpet av testen skal selv de minste detaljer bli avslørt om personligheten til Sportwagen. Vi har funnet mye bra, men bevares, italienere har også mye å lære.

Relaterte tester

Test: Audi A4 1.8 Avant
Test: BMW 318 I Touring
Test: Golf 1.6 Highline stv.
Test: Skoda Octavia 2.0 SLX stv.
Sammenligning: Nissan Primera, Skoda Octavia og Toyota Avensis

Les videre om motor og kjøreegenskaper på denne lenken.