TEST: Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV er tøff, elegant og annerledes. Hvem skulle tro at GTV faktisk er en gammel bil?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Alfa Romeo GTV
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ja, tro det eller ei - Alfa Romeo GTV debuterte faktisk så tidlig som i 1994. Med tanke på at bilen er hele syv år gammel, må man bare beundre Alfa Romeo og Pininfarina, som sammen har designet bilen.

For GTV-designet tåler etter vårt syn sammenligning med langt nyere biler. Den særpregede fronten med de fire små frontlyktene ser på ingen måte gammeldags ut - og den heftige profilen som skjærer seg skrått opp fra fremre hjulbue gir et ytterst moderne preg.

Ingen bestselger

Likevel, GTV har ikke gjort det spesielt godt i Norge. I 1999 ble det kun registrert ett eksemplar - og i fjor ble det ikke registrert en eneste GTV i Norge. Hvorfor? Jo, Alfa Romeo-importøren har rett og slett valgt å la være å ta bilen inn til Norge. I dag sitter importøren på en liten håndfull biler, men disse er i første rekke ment som krydder i Alfa-forhandlernes utstillingsvinduer.

På oppfordring

Vi har likevel valgt å teste denne italienske farveklatten, blant annet fordi vi har mottatt en rekke henvendelser fra lesere som - i sterke ordelag - oppfordrer oss til å skrive mer om italienske biler. Les mer om hvordan vi opplevde Alfa Romeo GTV her.

Denne artikkelen ble første gang publisert 12/11-2001.