TEST: Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV er tøff, elegant og annerledes. Hvem skulle tro at GTV faktisk er en gammel bil?

TEST: Alfa Romeo GTV
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ja, tro det eller ei - Alfa Romeo GTV debuterte faktisk så tidlig som i 1994. Med tanke på at bilen er hele syv år gammel, må man bare beundre Alfa Romeo og Pininfarina, som sammen har designet bilen.

For GTV-designet tåler etter vårt syn sammenligning med langt nyere biler. Den særpregede fronten med de fire små frontlyktene ser på ingen måte gammeldags ut - og den heftige profilen som skjærer seg skrått opp fra fremre hjulbue gir et ytterst moderne preg.

Ingen bestselger

Likevel, GTV har ikke gjort det spesielt godt i Norge. I 1999 ble det kun registrert ett eksemplar - og i fjor ble det ikke registrert en eneste GTV i Norge. Hvorfor? Jo, Alfa Romeo-importøren har rett og slett valgt å la være å ta bilen inn til Norge. I dag sitter importøren på en liten håndfull biler, men disse er i første rekke ment som krydder i Alfa-forhandlernes utstillingsvinduer.

På oppfordring

Vi har likevel valgt å teste denne italienske farveklatten, blant annet fordi vi har mottatt en rekke henvendelser fra lesere som - i sterke ordelag - oppfordrer oss til å skrive mer om italienske biler. Les mer om hvordan vi opplevde Alfa Romeo GTV her.

Denne artikkelen ble første gang publisert 12/11-2001.