TEST: Alfa Romeo 147 1.6 120 HK

Det mangler ikke på historien når man sitter bak rattet i Alfa Romeo. Men bak rattet i 147 har Alfa Romeo fjernet seg langt vekk fra opprinnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: Alfa Romeo 147 1.6 120 HK
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi forbinder gjerne Alfa Romeo med sportslighet, og rent historisk var da også Alfa Romeo et merke som var svært aktiv i bilsport.

Men Alfa Romeo 147 1,6 med 120 hester har ikke mye med bilsport å gjøre. Den er mer et komfortabelt designsmykke.

Nostalgia og minimalisme

Formen og spesielt fronten er nostalgia på høyt plan, men uten å miste modernismen. Det gjør Alfa Romeo 147 til noe av det mest formfullendte hva gjelder design i dag – og effekten er åpenbar. Overalt snur folk seg og lar seg imponere av Italiensk formgivning.

Og det fortsetter når du åpner døren. Instrumentene er klassiske, med visere som henger rett ned, samtidig som den aluminiumsfargede plasten på midtkonsollen vitner om kjølig minimalisme.

Liten motor

image: TEST: Alfa Romeo 147 1.6 120 HK

Minimalistisk kan også slagvolumet virke. Likevel er ytelsen på papiret fult ut akseptabel – og vel så det. Fra et slagvolum på 1,6-liter yter den firesylindrede motoren 120 hester og har et dreiemoment på 146 Nm ved 4.200 omdreininger i minuttet. Når motoren i tillegg ikke yter sine 120 hester før ved 6.200 omdreininger sier det seg selv at motoren trives med turtall.

Derfor vrir vi om nøkkelen og gir oss veien i vold – på jakt etter motor og kjøreegenskaper.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!