Tesla tilbakekaller Model X

Det er oppdaget en feil med tredje seterad, men elbilen kommer til Norge i sommer som planlagt.

<b>BAKRE RAD:</b> Ifølge uttalelsen til Tesla er det et feste i tredje seterad som kan svikte ved en kollisjon. Bilprodusenten oppfordrer nå alle kunder til å la være å bruke seteraden inntill feilen er rettet.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
BAKRE RAD: Ifølge uttalelsen til Tesla er det et feste i tredje seterad som kan svikte ved en kollisjon. Bilprodusenten oppfordrer nå alle kunder til å la være å bruke seteraden inntill feilen er rettet. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆKVis mer

Tesla tilbakekaller 2.700 biler, og ber forbrukerne unngå å bruke tredje seterad frem til utbedringen er gjort.

Problemet ble oppdaget når bilene ble testet i forkant av europalanseringen nylig. Det opplyses om at det ikke har vært noen problemer for noen forbrukere, forteller Forbes.com.

I går kveld sendte Tesla ut et brev til sin kunder hvor de forklarte problemet som hadde oppstått:

«Feilen som ble funnet ligger i hengslene som gjør det mulig å legge den tredje seteraden ned. Ved en kollisjon slipper den, noe som kan føre til at setet beveger seg fremover ved en større kollisjon. Den er allerede erstattet på produksjonsbåndet. Som følge av denne testen tilbakekalles nå alle Model X.»

Kommunikasjonsansvarlig for Tesla Norge, Even Sandvold Roland, forteller til Dinside at dette ikke vil påvirke leveransen til Norge, og at feilen allerede er rettet.

- Det vil ikke ha noen innvirkning på leveransen til Norge og de første bilene kommer fortsatt tidlig i sommer, forteller kommunikasjonsansvarlig Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

LES OGSÅ: Dette er prisen på Model X i Norge

Påvirker aksjene

Siden lanseringen av Model 3 har aksjekursen til Tesla hatt en god stigning, men siden nyheten om tilbakekallingen av Model X har den igjen fått en dupp.

Dette kommer nok noe ubeleilig for Elon Musk og Tesla, da Model 3 førte til en naturlig opptur. Etter lanseringen av Model 3 steg aksjekursene med hele 3,6 prosent frem til tilbakekallingen av Model X, og duppen som kom før stenging av børsen i går.

Når børsen i går stengte, hadde Tesla gått tilbake 0,1 prosent, og sammenlignet med sin «all time high» 14. september i 2015, ligger de nå 14 prosent bak.

LES OGSÅ: 325.000 har forhåndsbestilt Model 3

Ikke første gang for Tesla

I 2015 tilbakekalte Tesla alle modeller de noen gang hadde laget. Dette på grunnlag av et problem med setebeltene. Tilbakekallingen påvirket da cirka 90.000 biler, altså alle bilene fra 2012 til den daværende siste modellen fra P85D.

Da ble feilen oppdaget av en forbruker som hadde lagt merke til at belte ikke var festet tilstrekkelig.