Tesla tester Autopilot 7.0 i Norge nå

Snart parkerer du bilen med mobilen.

<B>SELVKJØRENDE</B>: Med Teslas Autopilot 7.0 blir mer av kjøringen automatisert. Foto: TESLA
SELVKJØRENDE: Med Teslas Autopilot 7.0 blir mer av kjøringen automatisert. Foto: TESLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En liten gruppe testsjåfører har allerede fått “Autopilot 7.0” installert i sin bil for å teste programvaren. Tesla har 2.000 testsjåfører på verdensbasis, og siden Norge er et stort marked har vi også fått flere testførere.

I følge bloggen IEE Spectrum, (Institute of Electrical and Electronics engineering), har Tesla sendt ut en betaversjon av programvaren, og testsjåførene skal ganske enkelt gi tilbakemeldinger om feil og mangler ved produktet.

Tesla vet det er en del testsjåfører i Norge, men de har ikke hørt noe om at denne programoppdateringen er til testing nå.

Hva gjør oppdateringen?

Autopilot 7.0 er ikke noen revolusjon i og for seg, men vi tipper likevel at funksjonen vil bli godt mottatt hos kundene.

I praksis er det snakk om et system som holder avstand, bremser og akselerer selv, på samme måte som adaptiv cruice-kontroll gjør hos flere andre merker allerede.

 Foto: RINSPEED
Foto: RINSPEED Vis mer


Mer uventet er imidlertid funksjonen som lar deg kjøre bilen automatisk fra mobilen, for eksempel å kunne rygge ut av garasjen så den står klar på gårdsplassen, eller parkere automatisk for deg når du har gått ut av bilen. Elon Musk ønsker også at den åpner garasjeporten, kjører inn og plugger til strømmen.

Dette bør likevel ikke være veldig vanskelig. Robotgressklippere har gjort det samme i årevis allerede.

Sjekk vår test og se film av billige robotgressklippere.

Systemet har også flere begrensninger: Det skal skal kun kunne brukes på privat grunn, og vil eventuelt bli begrenset av navigasjonssystemet som vet hvor bilen befinner seg.

Det skjer også ulykker med selvkjørende kjøretøy.

Det nye programmet forventes ikke å gi noen dramatiske endringer mot dagens system, men må ses på som finsliping for å forbedre måten den bremser og akselererer og holder seg i kjørefeltet.

Volvo viste oss et lignende system da vi fikk teste deres selvkjørende bil.

Likeledes har vi sittet på i Mercedes sin selvkjørende S 500 Intelligent Drive.

BMW kommer også trolig til å lansere en “Valet-Parking”-funksjon på kommende7-serie.

Autopilot 7.0 skal installeres senere i høst som en del av de automatiske oppgraderinger som gjøres automatisk hos Tesla.