<strong><b>RUSTER OPP:</strong></b> Tesla åpner flere ladestasjoner samtidig som salget har fått en kraftig nedtur.   Foto: KNUT MOBERG
RUSTER OPP: Tesla åpner flere ladestasjoner samtidig som salget har fått en kraftig nedtur. Foto: KNUT MOBERG Vis mer

Tesla ruster opp i nedgang

Nå tilbyr Tesla restverdi-garanti. Men ikke uten betingelser.

Publisert
Sist oppdatert

Søndag åpnet Tesla nye ladestasjoner på to mye steder i Østerdalen, men samtidig er det færre kjøpere.

Registreringsstatistikken viser nemlig at salget har nærmest stoppet opp. I oktober er det registrert kun en håndfull biler med Tesla-logo i grillen. Årsaken til dette kan ikke linkes opp mot nyheten om at Tesla blir å få med firehjulsdrift.

Tesla Model S yter mer effekt enn de lover

Selger unna

Bilene som har ankommet landet i oktober er bestilt lang tid i forveien av dette, og den nye D-modellen med firehjulsdrift er først i landet en gang i månedsskiftet februar/mars.

Allerede dagene etter at d-modellen ble annonsert ble antall brukte Model S for salg på finn.no mangedoblet.

Vi har testet budsjettutgaven av Model S

Garanterer restverdien

For å demme opp om usikkerheten rundt restverdien på elbiler, har Tesla inngått et samarbeid med DNB om en garanti for restverdien. Kravet er naturligvis at du finansierer bilen gjennom DNB.

Regnestykket forteller at du kan selge bilen tilbake til Tesla etter tre eller fire år. Etter tre år får du igjen halvparten av det du ga for den ny. Velger du fire år, så får du igjen 43 prosent av opprinnelig kjøpesum.

Kjørelengde er også et av kriteriene for denne løsningen. Disse beløpene gjelder for inntil 25.000 kilometer årlig.

En halvering av verdi for normale biler inntreffer vanligvis ikke før bilen er rundt fem år, litt avhengig av merke og modell.

Velger du å kjøpe en Tesla gjennom andre finansieringsselskaper, eller kontant, så må du bære risikoen selv.

Elon Musk bekrefter en mindre versjon, Model E

Nye ladere

En superlader ble satt i drift ved Elgstua i Elverum, mens den andre ble åpnet ved Taverna på Steinmosletta i Alvdal.

På begge de nye stedene er det satt opp stasjoner med åtte ladeplasser, og alle er av typen superladere, som pøser på med svimlende strømmengder helt til du når et nivå på rundt 80 prosent fulladet.

Dermed får Tesla-førere som beveger seg mellom hovedstaden og Midt-Norge tilgang til superladere også i Østerdalen, noe som gir større valgfrihet.

Til nå har de vært henvist til Gudbrandsdalen, hvor det står superladere i Lillehammer og på Dombås. Vi skal heller ikke se bort fra at dette er godt nytt for hyttefolket som frekventerer Trysil og omegn.

Stor test av Model S


HER FINNER DU OVERSIKT OVER ALLE LADSTASJONENE

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer