Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet

Hvem sier at sportsbilen må gå på bensin? Eller hva sier du til 0-100 på rett over fire sekunder og en rekkevidde på mer enn 400 kilometer kombinert med null forbruk og utslipp?

Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet

  1. Store bilder


I en tid preget av høye oljepriser og tilsvarende drivstoffutgifter ble Tesla Roadster nettopp vist i USA for diverse interessenter, og de første kundene har allerede undertegnet kjøpskontrakten. Tesla Roadster er banebrytende som den første masseproduserte sportsbilen drevet av strøm. Ytelsene er det ikke noe i veien med. Akslerasjonen fra stillestående til hundre er raskere enn eksempelvis Porsche 911. Tesla har imidlertid lavere toppfart, men 209 km/t burde rekke lenge.

Lang rekkevidde


Tesla har jobbet mye med å gi roadsteren en akseptabel aksjonsradius. 400 kilometer på en opplading er langt mer enn noen andre elbiler har kunnet vise til tidligere og en forutsetning for at prosjektet i det hele tatt skulle være noe å satse på for Teslas del. Usikkerhetsmomentet ligger i hvorvidt markedet er klart for en så uvanlig kombinasjon som sportsbil og batteridrift. I første omgang er Tesla Roadster kun beregnet for det amerikanske markedet, og leveringen til de første kundene starter neste sommer.

  • Store bilder finner du her.