Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet

Hvem sier at sportsbilen må gå på bensin? Eller hva sier du til 0-100 på rett over fire sekunder og en rekkevidde på mer enn 400 kilometer kombinert med null forbruk og utslipp?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet

Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet

  1. Store bilder


I en tid preget av høye oljepriser og tilsvarende drivstoffutgifter ble Tesla Roadster nettopp vist i USA for diverse interessenter, og de første kundene har allerede undertegnet kjøpskontrakten. Tesla Roadster er banebrytende som den første masseproduserte sportsbilen drevet av strøm. Ytelsene er det ikke noe i veien med. Akslerasjonen fra stillestående til hundre er raskere enn eksempelvis Porsche 911. Tesla har imidlertid lavere toppfart, men 209 km/t burde rekke lenge.

Lang rekkevidde

image: Tesla-première: Elektrisk sportsbil på markedet


Tesla har jobbet mye med å gi roadsteren en akseptabel aksjonsradius. 400 kilometer på en opplading er langt mer enn noen andre elbiler har kunnet vise til tidligere og en forutsetning for at prosjektet i det hele tatt skulle være noe å satse på for Teslas del. Usikkerhetsmomentet ligger i hvorvidt markedet er klart for en så uvanlig kombinasjon som sportsbil og batteridrift. I første omgang er Tesla Roadster kun beregnet for det amerikanske markedet, og leveringen til de første kundene starter neste sommer.

  • Store bilder finner du her.