Tesla Model Y blir dyrere

Bilprodusenten bekrefter prisøkningen på nærmere 7 prosent.

BLIR DYRERE: Tesla øker prisen på Model Y i Norge. Foto: Tesla
BLIR DYRERE: Tesla øker prisen på Model Y i Norge. Foto: Tesla Vis mer

Oppdatert med kommentar fra Tesla:

Tesla øker prisen på den kommende Model Y i Norge. Det melder Motor.no. Overfor nettstedet bekrefter Even Sandvold Roland, informasjonssjef i Tesla Norge, at prisøkningen, men ønsker ikke å kommentere årsaken til den.

Til Dinside uttaler Sandvold Roland at personer som allerede har reservert Model Y, og som ikke gjør endringer i bestillingen, ikke berøres av prisendringen.

– Kunder som reserverte Model Y før prisøkningen og ikke gjør noen endringer i bestillingen sin, vil beholde prisen de fikk forespeilet da de reserverte. Hvis de gjør endringer i bestillingen sin (utstyr, lakk, felger, osv.), flyttes bestillingen over på ny prisliste, skriver Sandvold Roland i en e-post.

Slik er prisene etter justeringen:

  • Tesla Model Y Long Range AWD: Fra 474.000 kroner til 507.000 kroner
  • Tesla Model Y Long Range AWD 7-seter: Fra 499.100 kroner til 532.100 kroner

Kommer trolig sent 2021

Model Y ble avduket i midten av mars i fjor, samtidig åpnet bilprodusenten for reservasjoner, men bilen ventes ikke til Norge før neste år. Trolig må norske kunder vente til siste halvdel av 2021.

I første omgang er det Longe Range- og Performance-utgavene, inklusiv modellen med firehjulstrekk, som blir tilgjengelig, mens den rimeligste Standard Range-modellen ventes ikke før et halvt års tid senere.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!