Tesla Model S er krasjtestet

Får topp resultat på samtlige punkter.

Model S gjør det bra i amerikanske kollisjonstester. Foto: Tesla Motors
Model S gjør det bra i amerikanske kollisjonstester. Foto: Tesla Motors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig kan Elon Musk og hans disipler puste lettet ut. I går offentliggjorde amerikanske NHTSA testresultatene fra kollisjonstestene av Tesla Model S. Resultatet ble strålende 5 stjerner på alle punkter, noe som naturlig nok også ga totalkarakteren 5.

Testene er som sagt utført av NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration, eller det amerikanske statlige trafikkorganet, om du vil. Deres tester er ikke direkte sammenlignbare med de europeiske EuroNCAP sine, men gir likevel en god indikasjon på hva vi har i vente her hjemme.

Vi venter på Model X

Stor spenning

 Foto: Tesla Motors
Foto: Tesla Motors Vis mer


Testene er i hovedsak delt opp i tre kategorier, som er frontkollisjon, sidekollisjon og velt. På alle tre områdene fikk Tesla Model S toppresultatet 5 stjerner. Dette er ikke unikt på noen måte, ettersom de fleste bilprodusentene produserer biler for å oppnå nettopp denne karakteren. Likevel skal testene gjøres, og det er alltid forbundet med en del spenning og usikkerhet. Særlig på en såpass profilert bil som Tesla Model S, en bil en hel verden følger om dagen.

Knallpriser på Model S

Flere gode nyheter

Resultatene kommer samme uke som Tesla rapporterer andre kvartalsresultat på rad med profitt, og aksjekursen for Tesla skvatt torsdag opp 15 prosent som en følge av de gode resultatene. Elon Musk må vel på mange måter sies å være en moderne utgave av både Bill Gates og Steve Jobs i en og samme pakke. Denne uken kunne også en glad gjeng med kunder trille sine bestilte biler ut av Teslas utsalgssted på Alnabru i Oslo. De første kundebilene er dermed ute på norske veier.

Det ikke klart når Tesla Model S skal testes av EuroNCAP, som anses for å være enda strengere enn testene som utføres av NHTSA.