<strong>SNART KLAR FOR LEVERING:</strong> Her står en leveringsklar Tesla Model 3. Prisene for Norge er nå klare - de starter på 464.000 kroner. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON
SNART KLAR FOR LEVERING: Her står en leveringsklar Tesla Model 3. Prisene for Norge er nå klare - de starter på 464.000 kroner. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON Vis mer

Pris på Model 3

Tesla Model 3: Prisene klare

Endelig kommer tiden svært mange nordmenn har ventet på - nei, vi snakker ikke om jul, men om levering av Tesla Model 3.

Publisert
Sist oppdatert

Den mer folkelige Teslaen, Model 3, er snart klar for levering også til europeiske kunder. Det bekrefter selskapet i dag via den norske kommunikasjonssjefen, Even Sandvold Roland.

I løpet av de kommende ukene vil Tesla invitere Model 3-reservasjonsholdere i Europa til å bestille de to første variantene, Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive, og toppmodellen Model 3 Performance.

Levering begynner i februar og leveringsrekkefølgen er basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg.

<strong>RENSKÅRET:</strong> Interiøret i Model 3 har den mest minimalistiske design av noe førermiljø i bilverdenen. Foto: Tesla
RENSKÅRET: Interiøret i Model 3 har den mest minimalistiske design av noe førermiljø i bilverdenen. Foto: Tesla Vis mer

Fra 464.000 kr

Model 3 med Long Range-batteriet og firehjulsdrift starter på 464.020 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift, og har en WLTP-rekkevidde på 544 km.

Model 3 har fem ulike fargevalg, - med sort lakk inkludert som standard. Metallic-fargene Midnight Silver og Deep Blue koster 12.500 kroner. Multi Coat Red koster 20.900 kroner og Multi Coat Pearl White koster 16.700 kroner. Det Tesla kaller premiuminteriør er inkludert i sort, mens sort og hvitt premiuminteriør koster 8.400 kroner.

Kundene kan velge mellom 18-tommers Aero-hjul som standard og 19-tommers Sport-hjul som koster 12.500 kroner. 20-tommers Performance-hjul er inkludert i Performance-pakken.

<strong>MINI-S:</strong> Selv om Model 3 er en mindre bil enn Model S, er det ingen liten bil. Størrelsesmessig og ytelsesmessig er det en konkurrent til BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. Foto: Tesla
MINI-S: Selv om Model 3 er en mindre bil enn Model S, er det ingen liten bil. Størrelsesmessig og ytelsesmessig er det en konkurrent til BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. Foto: Tesla Vis mer

Autopilot installert

Alle Model 3 bygges med Autopilot-maskinvaren. Med Oppgradert Autopilot-pakken som koster 41.800 kroner, vil Model 3 tilpasse farten etter trafikkforholdene, holde seg innenfor filen, parkere selv på en parkeringsplass, og kjøre inn og ut av trange parkeringsplasser.

Toppmodellen Performance

Model 3 Performance er høy-ytelsesversjonen gjør 0-100 km/t på 3,7 sekunder - den overgår dermed de raskeste tyske konkurrentene som Mercedes-AMG C 63 S, Audi RS4 og BMW M3.

Den har tilnærmet 50/50 vektdistribusjon og kommer med Long Range batteriet for 530 km WLTP-rekkevidde og firehjulsdrift (Dual Motor All-Wheel Drive). Performance-utgaven starter på 555.320 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift.

<strong>BLE VIST I 2016:</strong> Elon Musk avduket Model 3 med brask og bram i 2016. Produksjonen startet i juli året etter og voksesmertene har vært betydelige. Men nå produseres flere tusen i uken. Foto: Tesla
BLE VIST I 2016: Elon Musk avduket Model 3 med brask og bram i 2016. Produksjonen startet i juli året etter og voksesmertene har vært betydelige. Men nå produseres flere tusen i uken. Foto: Tesla Vis mer

Økt toppfart

Model 3 Performance øker toppfarten fra 233 km/t til 250 km/t, og har karbonfiberspoiler, 20-tommers Performance-hjul, og pedaler i aluminiumslegering for forbedret stabilitet og bedre kjøreegenskaper . Model 3 Performance inkluderer også røde Performance-bremsekalipere og den eksklusive funksjonen Track Mode.

I likhet med andre Teslaer, vil Model 3 motta oppdateringer som legger til forbedringer og nye funksjoner over tid. Premium-nettforbindelse er inkludert i ett år og gir navigasjon med satellittbilder og trafikkvisualisering i sanntid, Spotify, og trådløse programvareoppdateringer via WiFi og mobilnett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer