Tesla med laderobot

Skal utvikle en ladearm som kobler seg på bilen automatisk.

<b>AUTOMATISK:</b> Vi kan nok regne med at også superladerne får en automatisk ladearm, som kobler seg til på egenhånd.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
AUTOMATISK: Vi kan nok regne med at også superladerne får en automatisk ladearm, som kobler seg til på egenhånd. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du lei av å måtte sette elbilen din til lading hver gang du parkerer, eller kanskje nettopp dette er grunnen til at du ikke har kjøpt deg en elbil enda?

Elon Musk har nå annonsert at det jobbes med en ladeløsning hvor en robotarm strekker seg ut og kobler seg automatisk til bilen, både på eksisterende Model S og fremtidige modeller.

Løsningen skal altså ikke bare fungere på nye og kommende biler, men på alle Model S produsert frem til i dag.

Vær varsom: Har du ny elbil i gammel garasje?

Ikke bare her, men også der

PRATSOM: Elon Musk har enekontroll på å lekke informasjon om Tesla. Det gjør han ofte gjennom sin Twitter-konto.  Foto: STEIN INGE STØLEN
PRATSOM: Elon Musk har enekontroll på å lekke informasjon om Tesla. Det gjør han ofte gjennom sin Twitter-konto. Foto: STEIN INGE STØLEN Vis mer

Dette samsvarer med tidligere uttalelser fra Musk, som under lanseringen av D-utgaven av Model S hintet om at de må bort fra det å manuelt koble seg til for å fylle hver gang man parkerer bilen.

I første omgang på faste steder som ved hjemmet, men helst over alt. Vi ser heller ikke bort fra at dette blir å finne på deres superladere etterhvert, hurtigladerne som Tesla selv har plassert ut på strategiske plasser i alle markedet de er representert.

Lover de rekkevidde? Da må de levere

Som kjent snakker selv den manuelle pistolen med ladeluken, så det å få luken til å åpne seg burde være det minste problemet. Dersom en pistol montert på en robot kan kjenne igjen kontakten i tillegg, så er enda mer gjort, og resten blir bare snakk om motorisering.

Verken Elon eller andre fra Tesla har uttalt noe om når dette kommer, hva det skal koste, eller om det blir i kombinasjon med en slags aktiv veggboks.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!