Tesla lager elbil for Toyota

Tesla og Toyota har inngått et samarbeid om elbiler og de første resultatene får vi trolig se om kort tid.

Tesla er i ferd med å jobbe frem to elbil-prototyper for Toyota
Tesla er i ferd med å jobbe frem to elbil-prototyper for Toyota Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla er på mange måter den ledende elbilprodusenten i dag med sensasjonelle Roadster ute på veiene og sedanmodellen S på vei. Toyota er en gigant på vanlige biler og en pioner på hybridbiler. På fullblods elbiler har man imidlertid fortsatt en vei å gå, og her er det Tesla har kommet inn i bildet.

Tesla bekreftet offisielt for kort tid siden at man i løpet av juli måned skal levere to prototyper til Toyota. Disse vil være basert på vanlige Toyota-modeller.

Rav4?

Toyota vil ikke bekrefte hvilke modeller dette gjelder, men man skal ikke lete lenge på bilnettsteder før man ser at det hevdes at de to modellene er Rav4 og Lexus RX. Dette er basert på informasjon som har tilflytt nyhetsbyrået Bloomberg. Her hevdes det også at man kun vil være fornøyd med spesifikasjoner som er bedre enn for elbiler flest, og det anslås en rekkevidde på om lag 240 kilometer.

Slutten av måneden?

En offisiell bekreftelse på hvilke biler dette gjelder, får vi trolig mot slutten av måneden. Men det vi vet til nå er interessant nok i seg selv. Fremstillingen av disse prototypene vil trolig markere et viktig skritt for Toyota på veien mot et fullelektrisk kjøretøy.

Produksjon?

Lexus RX er også en aktuell kandidat for ren eldrift, skal vi tro ryktene
Lexus RX er også en aktuell kandidat for ren eldrift, skal vi tro ryktene Vis mer


Hvorvidt prototypene skal videreutvikles til produksjonsmodeller er usikkert, men det virker lite trolig at man tar seg bryet med å elektrifisere to vanlige bilmodeller uten at det er relatert til kommende produksjonsbiler.

Elbil-rush

I og med at Tesla allerede i dag er godt i gang med elbiler, burde ikke en produksjonsbil behøve å være så veldig langt unna. Det er derfor ikke usannsynlig at Toyota blir klare med en elektrisk familiebil til det store elbil-rushet er ventet i 2012-2013.

Prius først

Først i el-løypa ligger nok trolig likevel Prius som plug-in-hybrid. Den har vi allerede kjørt og vår rapport finner du her.