Teoriprøven på iPhone

Teoriprøven på iPhone

Det er mange som sliter med teoridelen når de skal ta lappen. Heldigvis er det hjelp å få.

Publisert
Sist oppdatert

Å ta sertifikat i Norge er en dyr opplevelse, så har du først bestemt deg er det bare å stå på.

Men en ting er de dyre kjøretimene. Tallene viser nemlig at rundt 50 prosent faktisk har store problemer med å komme gjennom teoriprøven. Det gjør også at drømmen om lappen forsinkes, ettersom du normalt får en karantenetid på to uker før du kan prøve på nytt.

Mange alternativer

På nettet florerer det heldigvis av teorispørsmål som lar deg trene, og du får også et alternativ her hos oss på DinSide. Men siden det ikke er bestandig du har tilgang til en PC eller et nettbrett, har det også dukket opp alternativer til smartmobiler.

Sertifikat Klasse B er en slik app, som fungerer både på iPod Touch, iPhone og iPad. Appen koster forøvrig 42 kroner, og har den fordel at den også vil virke selv om mobilen din ikke er tilkoplet nett eller 3G.

Men hvordan fungerer den i praksis? Vi måtte jo prøve.

Sertifikat klasse B

Appen består av mer enn 400 ulike spørsmål fra ulike kategorier, og er lagt opp slik at den i størst mulig grad skal minne om den ekte teoriprøven du tar på din lokale trafikkstasjon.

Standardtesten. Selve testen består av 45 spørsmål, og etter at du har valgt ditt alternativ hopper du automatisk til neste spørsmål. Dommen får du naturlig nok etter at siste spørsmål er besvart, og tro oss: Selv du som allerede har sertifikatet kan her få deg en vekker.

Av fire DinSide-journalister var det for eksempel bare en som fikk bestått på første forsøk ... Heldigvis kan vi berolige bekymrede lesere om at den som klarte det var vår redaktør i DinSide Motor:-)


Etter at prøven er over, kan du også gå inn og se hvilke spørsmål du svarte feil på. Dette virker både praktisk og brukervennlig.

Egendefinert test. Du kan også velge å prioritere spørsmål fra en bestemt kategori, og hvor lang tid du ønsker å bruke totalt. Standardtesten må nemlig fullføres innen 90 minutter, men her kan du altså øke tidspresset om du ønsker det. Vår erfaring er at dette er VELDIG god tid.

Statistikk. Hver eneste gang du fullfører en test blir statistikken lagret. Du får for eksempel opp antall beståtte prøver, total tid og hvor mange ganger du har gjennomført en prøve. Fint hvis du trenger en oppmuntring altså.

Praktiske opplysninger og skiltguide. Appen har også en komplett oversikt over alle norske skiltkategorier, og gir en fin forklaring under hvert skilt. Vi liker også at appen gir deg opplysninger om hva som faktisk skal til for å kunne prøvekjøre lovlig. Joda - dette bør jo enhver som tar sertifikatet vite om, men her er det i hvert fall godt forklart. Appen lar deg forøvrig også sende en L til oppgitt epost-adresse, slik at du kan printe den ut før prøvekjøring.

Kjørelogg. Er du en seriøs øvelseskjører lar appen deg også lage en egen kjørelogg, med opplysninger om hvor langt du har kjørt, hva du har trent på, tid - lengde også videre.

Konklusjon

Appen er er svært enkel i bruk, og virker også når mobilen eller nettbrettet ikke er tilkoblet nettet. Spør du oss er den definitivt verdt prisen på 42 kroner om du skal ta førerprøven.

Basert på egne erfaringer (ja - jeg fikk heller ikke bestått) er den også fin å ha for deg som vil kontrollere om du faktisk kan reglene. Med denne appen på kan du faktisk luke bort et par uvaner du har lagt deg til bak rattet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer