<strong>«ENIGE»:</strong> I løpet av helga ble Tesla Motors Norway enig med et stort antall Tesla Model S P85D-kunder om et forlik. Dermed blir det ingen rettsak denne uka. AFP PHOTO/Stan HONDA
«ENIGE»: I løpet av helga ble Tesla Motors Norway enig med et stort antall Tesla Model S P85D-kunder om et forlik. Dermed blir det ingen rettsak denne uka. AFP PHOTO/Stan HONDA Vis mer

Tesla inngikk forlik med misfornøyde kunder

Tause Tesla-eiere etter enighet om erstatning

Det blir ingen rettssak mellom Tesla Motors Norway og Model S-kjøperne.

Publisert
Sist oppdatert

– Ingen kommentar, sier advokat Ola Ø. Nisja til Dinside.

Han representerer bileierne som i dag skulle startet sin sak mot Tesla Motors Norway i Oslo Tingrett. De har følt seg lurt, fordi de har kjøpt en bil de trodde hadde større motoreffekt enn den faktisk kan levere.

<strong>– INGEN KOMMENTAR:</strong> Advokat Ola Ø. Nisja, som representerer de misfornøyde Tesla-kundene, vil ikke kommentere forliket. Foto: Wikborg Rein Advokatfirma
– INGEN KOMMENTAR: Advokat Ola Ø. Nisja, som representerer de misfornøyde Tesla-kundene, vil ikke kommentere forliket. Foto: Wikborg Rein Advokatfirma Vis mer

Tesla har vært i hardt vær av flere årsaker i det siste. Det er ikke mer enn fem måneder siden Forbrukerombudet ville bøtelegge elbilprodusenten på grunn av villedende markedsføring. Og i vår fikk en Tesla-kunde bot på grunn av for høye CO2-utslipp (!).

Reduserte motoreffekten

Tesla Model S P85 D ble før høsten 2015 promotert med 700 hestekrefter, mens den i realiteten bare kan få ut 469 av disse. Nå har de redusert oppgitte hestekrefter på alle modellene sine.

Mange av Tesla-kjøperne krevde derfor å få tilbakebetalt et beløp på 129.700 kroner, noe den amerikanske elbilprodusenten nektet.

I løpet av helga kom imidlertid partene til enighet om et utenomrettslig forlik. Ifølge Dagens Næringsliv skal eierne få halvparten av hva de har krevd, altså 65.000 kroner.

– Ingen kommentar

Dinside har vært i kontakt med flere av saksøkerne mot Tesla. Alle svarer det samme; «Ingen kommentar. Spørsmål må dere adressere til Tesla».

<strong>– INGEN KOMMENTAR:</strong> Advokat Stephan Jervell representerer Tesla i saken mot de misfornøyde kundene. Han er forsiktig med å uttale seg til media.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
– INGEN KOMMENTAR: Advokat Stephan Jervell representerer Tesla i saken mot de misfornøyde kundene. Han er forsiktig med å uttale seg til media. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Men både Tesla-advokat Stephan L. Jervell fra advokatfirmaet Wiersholm og kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland er like tause.

– Ingen kommentar, svarer Jervell.

– Nei, skriver Sandvold Roland i en SMS, på direkte spørsmål om Tesla har noen kommentar til saken.

Advokat Jervell er imidlertid noe mer snakkesalig.

– Betyr forliket at Tesla nå vedkjenner at de har oppgitt feil effekt på Model S P85D?

– Nei. Det vedkjenner de ikke. De har ikke oppgitt noen feil, sier Jervell.

Verken advokaten eller kommunikasjonslederen har kommentarer til hvor mange Tesla-eiere de nå har blitt enige med, eller om det kan bli flere rettssaker.

<strong>– INGEN KOMMENTAR:</strong> Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland vil ikke si noe til pressen angående forliket med de norske Model S P85D-eierne. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
– INGEN KOMMENTAR: Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland vil ikke si noe til pressen angående forliket med de norske Model S P85D-eierne. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

DN skriver at de fleste av 132 Tesla-eiere har gått med på forliket.

– Jeg er bundet av taushetsplikt, forklarer Stephan L. Jervell.

Kan velge

Ifølge DN kan Tesla-eierne velge blant fem andre løsninger enn kontanter også. Dette innebærer oppgraderinger eller kreditt til produktkjøp (80.000 kroner).

Partene dekker dessuten sine egne saksomkostninger.

Dinside søker etter en kjøper av Tesla Model S P85 D som har klaget på bilen, men som ikke har gått med på noe forlik. Ta kontakt med oss på e-post.

LES OGSÅ:
Mener Tesla lurer kundene
Slik svarer Tesla kundene
Tesla i hardt vær

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer