Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Takløs SLS allerede?

Mercedes jobber på spreng med sin nye sportsbil hvor det meste allerede er avslørt, bare ikke hvordan den vil se ut.

Mercedes har sluppet data på måkevingbilen SLS. Den kommer i utgangspunktet med en V8-motor med 6,2-liters slagvolum og 571 hestekrefter. Den får 7-trinns dobbelkløtsjkasse og transaksel (girkasse og differensial i enhet bak). Vekten er forbedret fra dagens SLR og er nå nede i 1.620 kilo. Ikke direkte lett, men det går riktig vei.

Her for litt siden slapp også Mercedes informasjon om at de også jobber med en elektrisk versjon av SLS. Den skal ha fire elektriske motorer med 133 hestekrefter hver seg. Det blir en samlet effekt på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter. 0 til 100 på denne skal gå unna på 4 sekunder. Det er rett bak bensinvarianten som klarer samme øvelse på 3,8 sekunder.

Den elektriske SLSen er mest sannsynlig ikke i salg før 2015. Her er det åpenbart en del arbeid som gjenstår.

Roadster

Vi regner med at den takløse varianten av SLS vil få mer normale dører en kupévarianten med måkevingdører og dørhengsler midt oppå taket. Med andre ord blir ikke dette så spektakulært slik sett. Vi regner heller ikke med at denne roadsteren vil bli vist med det første. Vi tror denne vil bli introdusert litt ute i livssyklusen og at vi kommer til å se mye spionbilder av denne før den blir avslørt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi kan også tenke oss at Mercedes vil oppgradere denne med en sterkere motor enn kupéen. Kanskje en V8 turbo? Vi regner med at Mercedes også vil gå for denne ladeløsningen i stedet for kompressor som SLR har.

Utseende

Det er nå også mulig å se konturene av hvordan denne bilen vil se ut. Legg merke til den lave og brede grillen, høye/ lange frontlys, et enormt panser, en en rund og lav rumpe og lang akselavstand. Mercedes forsøker også å skjule noe spennende mellom forhjulene og dørene.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Mer om Mercedes SLS finner du her.
Mer om elektrisk Mercedes SLS finner du her.