Syvseters Subaru som frister

Nye Tribeca er ingen billigbil. Til noen tusenlapper under 800.000 går den rett i X5-segmentet. Og da får du ikke bare syv seter, men også Subarus permanente firehjulsdrift, boksermotor med 245 hester og DVD-spiller i baksetene.

Syvseters Subaru som frister

  1. Store bilder


For ordens skyld; Vi har skrevet om Subaru Tribeca før. Allerede i januar for halvannet år siden skrev vi mye pent om denne Cayenne-liknende SUVen. Men fordi bilen bygges i USA, og primært for det amerikanske markedet, har det tatt sin tid over Atlanteren. Men nå kommer den hit:
- Tribeca er tilgjengelig i Norge fra månedsskiftet oktober/november, opplyser Subaru Norge-sjef Kåre Foss.

Velutstyrt


Og prisen blir 775.000 kroner, bare 12-15.000 kroner under billigste versjon av dagens BMW X5. Det som imidlertid er litt artig med Tribeca, som er atskillig større enn Subarus mer kjente Outback, er at den i Norge kun kommer som syvseter og med høyeste utstyrsnivå. Dermed vil denne 485 centimeter lange bilen ha alle kjennetegn på en luksus-jeep. Standardutstyr er for eksempel 18-tommers aluhjul, symmetrisk firehjulsdrift (som Subaru kaller det), ESP, tosones klimaanlegg, skinninteriør med elektrisk justerbare seter, et fett underholdningsanlegg og elektrisk soltak.

Ganske rask - og tørst


Under panseret yter boksersekseren på 3,0-liter altså 245 hester. Det er nok til at den to tonn tunge bilen gjør unna 0 til 100 på 8,5 sekunder. Giringen er det en femtrinns automatkasse som tar seg av. Og toppfarten på 220 km/t er det ingenting å si på.
Forbruket på nesten 1,1 liter per mil derimot. Jaja, har du råd til bilen, har du kanskje ikke dårlig samvittighet for miljøet heller… Og Subaru har som kjent fortsatt ikke dieselmotor på programmet. Men det er tydeligvis ingen hindring;

- Vi regner med et salg på 40-50 biler det første året, opplyser Kåre Foss i Subaru.

  • Store bilder her.
  • Les tidligere artikkel her.
  • Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer