Syvseter i løse luften

Opel Zafira er på vei i helt ny utgave. Foreløpig får vi den bare i projisert utgave.

Zafira-konseptet ligger trolig tett opptil produksjonsutgaven designmessig
Zafira-konseptet ligger trolig tett opptil produksjonsutgaven designmessig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilutstillingen i Genève nærmer seg og en av Opels attraksjoner blir en konseptutgave av neste generasjon Zafira. Zafira er Opels kompakte syvseter som konkurrerer mot biler som Volkswagen Touran og Peugeot 5008, for å nevne noen.

Neste år

Selve konseptbilen kommer i fysisk forstand til Genève, men det eneste bildet av bilen som foreløpig er sluppet er dette hvor designansvarlig hos Opel viser frem en slags digital skisse av bilen. Fullt så futurisk blir ikke den virkelige produksjonsversjonen som antakelig kommer på markedet neste år. Dagens Zafira ble lansert i 2005 og det er da naturlig at den byttes ut etter syv år.

Det er ikke utenkelig at Opel legger premieren på ”hjemmebane” i Frankfurt til høsten. Så tar det nok noen måneder etter det før bilen er klar på det norske markedet.

Virkelighetsnær

Selv om bildet ikke gjenspeiler denne bilen fullt ut, virker konseptbilen å ligge ganske tett opptil produksjonsutgaven. Trolig beholdes hovedtrekkene i designen, noe som i så fall vil være en naturlig videreføring av dagens designspråk.

Test av Insignia med firehjulsdrift finner du her.

Dør-skuffelse

image: Syvseter i løse luften


Litt skuffende er det å konstatere at Opel virker å ha droppet de bakhengslede bakdørene fra lillebror Meriva. Etter vår mening gjør disse bilen klart mer praktisk. Skyvedører virker heller ikke å være aktuelt. I stedet har man valgt helt normale dører.

Neppe hybrid

Når det gjelder motorer, regner vi med at det i første omgang blir konvensjonelle bensin- og dieselmotorer som gjelder. Opel ligger langt fremme på plug-in-teknologien med Ampera som skal være klar for de første leveransene like rundt årsskiftet, men dette vil neppe gagne Zafira med det aller første.

Les mer om Ampera her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!