<B>EKSTREMFESTE:</B> Et voldsomt vakum i gummikoppene gjør at dette veldig smarte sykkelfestet ikke faller av bilen. Foto: Produsenten
EKSTREMFESTE: Et voldsomt vakum i gummikoppene gjør at dette veldig smarte sykkelfestet ikke faller av bilen. Foto: ProdusentenVis mer

Sykkelstativ blir ikke mer fleksi enn dette

Ja, det suger, men det skal det da også gjøre.

Serien av idéer og produkter hvor en tenker jøss, det burde de tenkt på for lenge siden blir kortere og kortere, og innen 2013 er sannsynligvis alle de opplagte idéene realisert.

Ok, helt slik blir det nok ikke, men med dette sykkelstativet er enda en genial idé i havn.

Monteres på sekunder

I motsetning til mange av variantene som finnes i for eksempel norske butikker, behøver du ikke engang tilhengerfeste for å bruke det. Tilhører du den ivrige typen som har stativet festet på taket vet du at det er enda mer tungvint.

Ifølge de flinke guttene og jentene hos SeaSucker (de heter det) er dette en stativløsning som installeres og avmonteres på løpet av sekunder - alt ved hjelp av noen veldig sterke gummiholdere. Alt du behøver gjøre for å bruke festet er å feste anordningen på gaffelen til forhjulet, fukte de tre seks tommer store gummiflatene på undersiden, og deretter trykke på de pumpeknappen.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
TRUCKER: SeaSucker-sykkelfestet kommer i flere utgaver, inkludert en for pickuper. Foto: Produsenten
EKSTREMFESTE: Et voldsomt vakum i gummikoppene gjør at dette veldig smarte sykkelfestet ikke faller av bilen. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

Det er også mulig å kjøpe et ekstrafeste til bakhjulet, slik at risikoen for at sykkelen blir ustabil under transport minimeres.

Ikke sugekopp

For å fjerne sykkelen fra bilen løfter du opp en metallhendel, som så frigjør lufttrykket. Pumpeknappene har forøvrig en rød varselinje som blir synlig hvis gummikoppen skulle begynne å miste trykket. Hvordan en skal få øye på denne linja mens en sitter i bilen og sykkelen står på taket sier produsenten ingenting om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det dreier seg altså ikke om vanlige sugekopper, men om vakuumkopper. Alle som har hengt opp ting på badet eller en GPS i bilvinduet vet at førstnevnte ikke alltid er til å stole på, mens vakuumkoppene derimot kan holde en person - og vel så det - slik bildet over viser.

TRUCKER: SeaSucker-sykkelfestet kommer i flere  utgaver, inkludert en for pickuper. Foto: Produsenten
TRUCKER: SeaSucker-sykkelfestet kommer i flere utgaver, inkludert en for pickuper. Foto: Produsenten Vis mer


Hemmeligheten er den innebygde pumpen, som midlertidig kan feste blant annet stupebrett og fiskestangholdere til glatte overflater med en voldsom kraft. Det er ikke tilfeldig at akkurat de produktene nevnes her - SeaSucker er i utgangspunktet et firma som utvikler løsninger for båtmiljøet, og sykkelfestet er en slags bivirkning av den egentlige virksomheten.

Sender til Norge

Sykkelfestet lages i flere ulike versjoner tilpasset ulike biltyper, og kan holde alt fra én til tre sykler samtidig. Prisene begynner på rundt tusenlappen (uten moms), men kan koste deg så mye som 3800 kroner hvis du kjøper den mest avanserte løsningen.

SeaSucker sender til Norge, men fraktmetoden er i utgangspunktet ganske dyr. Det kan nok lønne seg å sende en forespørsel i forkant for å høre om det er mulig å ordne med alternative forsendelsesmåter.