Svindlere koster deg 1.500 kr

- Dersom vi hadde unngått all forsikringssvindel, kunne faktisk forsikringspremien for deg og meg vært 1.500 kroner lavere.

If Skadeforsikring anslår at norske forsikringstakere i snitt hadde spart 1.500 kroner i forsikringspremie årlig dersom samfunnet hadde klart å stanse all forsikringssvindel. Foto: Colourbox.com
If Skadeforsikring anslår at norske forsikringstakere i snitt hadde spart 1.500 kroner i forsikringspremie årlig dersom samfunnet hadde klart å stanse all forsikringssvindel. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Jon Berge, kommunikasjonsrådgiver i If Skadeforsikring.

If har en egen utredningsavdeling som blant annet jobber med forsikringssvindel. Avdelingen avdekker årlig forsikringssvindel for flere titalls millioner kroner.

- Vår kvalifiserte gjetning er at vi kun avdekker rundt ti prosent av all svindel. Det betyr at vi har grunn til å anta at vi svindles for flere hundre millioner kroner per år, sier Berge.

Bilforsikring

Svindlerne er spesielt glade i bilforsikringer. Ifølge Berge er nesten halvparten av alle svindelsaker som avdekkes knyttet til bilforsikring.

- Samlet anslår norsk forsikringsbransje at det årlig svindles for mellom 1,0 og 1,5 milliarder kroner bare innen bilforsikring, sier Berge.

Inntil seks år fengsel

Hva med deg?

Hva mener du om forsikringssvindel? (Avsluttet)
En uting!(74%) 819
Ikke bra(17%) 189
Helt greit, har gjort det selv(4%) 41
Helt greit, men har ikke gjort det selv(3%) 31
Ingen mening(2%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Forsikringssvindlerne koster altså samfunnet store summer. Men svindlerne spiller høyt. I tillegg til at svindlere selvsagt sparkes som kunde, risikerer de ifølge Berge inntil seks år i fengsel. Likevel er det åpenbart mange som velger å ta sjansen.

- Vi har sett at enkelte til og med får kamerater til å vitne falskt for seg for å få forsikringsutbetalingen, sier Rune Schjølberg, sjef for utredningsavdelingen i If.

Kilde: If Skadeforsikring

Les også:

  • Bulkeren stikker av - du betaler regningen
  • På offensiven mot ulovlig chiptrimming
  • Pass deg for andres gjeld
  • DinSide Motors juveler
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer