<strong><b>FLERE PRØVER SEG:</strong></b> Tidligere har vi skrevet om aktører som Bilpris.net som tilbyd verdivurdering mot betaling. En faktura mange brukere ikke skjønte ville komme. Nå er lignende aktører i sving igjen. Foto: DINSIDE
FLERE PRØVER SEG: Tidligere har vi skrevet om aktører som Bilpris.net som tilbyd verdivurdering mot betaling. En faktura mange brukere ikke skjønte ville komme. Nå er lignende aktører i sving igjen. Foto: DINSIDE Vis mer

Svindelselskap i gang igjen

Nye domener, nytt firma og ny adresse.

Publisert
Sist oppdatert

Her på DinSide har vi tidligere skrevet det som nærmest kan kalles en serie om Bilpris.net, nettsiden hvor et særdeles tvilsomt firma ønsket å verdivurdere bilen din mot betaling – enten du ønsket det eller ei. Nå er selskapet i gang igjen.

DinSide råder: Ikke betal regninger fra Bilpris.net

Løgn etter løgn

I Sverige har farsotten gått som ild i tørt gress. Med erfaringene fra Sverige har de såkalte tjenestene deres i Norge blitt slått raskt ned på. Forbrukerombudet gikk tidlig ut og advarte mot selskapet og deres metoder. Så gjorde også vi. Gjennom flere artikler kledde vi av selskapets mange metoder til å være alt fra løgn til andre former for bedrag. Bedriftsstrukturen deres viste seg å være heller tvilsom.

Falske adresser

Bilpris.net oppga adresser de hadde leid. Dette viste seg å være postboksadresser som de ikke lenger leide. De påberopte seg ansatte som ikke fantes. Bildene var byråbilder av fiktive personer. Faktureringsselskapet de benyttet sa etter hvert opp avtalen på grunn av driftsmetodene Bilpris.net opererte med. Da opprettet de et eget faktureringsselskap som vi ikke engang klarte å finne på den oppgitte adressen. Nå har bakmennene startet på nytt med andre domenenavn, firmanavn, og tilholdssted.

Tulletjeneste: Nå purrer de også.

Nye forsøk

Bilpris.net er nå blitt bilvurdering.com og bildata.net. Sidene er de samme, bare med nytt selskapsnavn og tilholdssted, som for tiden oppgis å være i Tallinn. I følge Forbrukerombudet er bakmennene de samme. For 399 kroner tilbyr firmaet en attest du kan bruke som verdivurdering på bilen din, og deres faglige dyktighet er så stor at verdien kan de sette uten engang å ha sett bilen din.

Les også: Forbrukerombudet vil stenge tjenesten

Advarer

Sverre Åril, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudets råder alle kunder som mener å ha fått en feilaktig faktura om å sende selskapene en skriftlig innsigelse på kravet, uansett hvilket av de nevnte firmaene eller nettstedene kravet kommer fra. Han sier også at du gjerne må sende kopi til Forbrukerombudet. DinSide har snakket med flere lesere som har fått faktura tilsendt, men vet ikke om noen hvor kravet er opprettholdt og videresendt til inkasso. Den gamle floskelen gjelder fortsatt; Høres noe for godt ut til å være sant, så er det som regel det.

Ikke har de tatt bryet med å endre nettsiden heller. Se nettsiden før og nå:

Svindelselskap i gang igjen


Svindelselskap i gang igjen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer