Svakheter, konkurrenter og konklusjon

Ford S-Max er en meget god bil og vi tviler på at vi etter test i Norge vil konkludere med at Verso er bedre enn S-Max. Men førsteinntrykket tilsier at at Verso - enkelte svakheter til tross - er et meget godt kjøp.

Selv om vi har mye positivt å si om nye Verso, er den ikke perfekt. Vi har allerede nevnt noen svakheter, som for eksempel at det ikke er mulig å legge ned fremre passasjerseterygg og at andre seterad mangler koppholdere. Vi kan også nevne at Verso - i likhet med sin forgjenger - har en gammeldags piskantenne og mangler både dør- og støtfangerlister. Setevarmerne har fortsatt kun ett trinn (men har i det minste fått en logisk plassering ved siden av hverandre), midtarmlenet kan ikke justeres og klokke og utetemperatur forsvinner når man bruker kjørecomputeren.

Treblinkfunksjon er fortsatt mangelvare og Toyota har heller ikke tatt seg råd til separate luftdyser for baksetepassasjerene. Vi merket oss også at høyre sidespeil vibrerte voldsomt under kjøring, men dette skriver vi på kontoen for tilfeldigheter. Vær også klar over at Verso - i hvert fall i første omgang - ikke kan leveres med skinnseter. Og husk - for all del - å be forhandleren om å koble ut det håpløse autolås-systemet (det samme gjelder om du skal kjøpe Avensis).

Viktig bil

Svakheter, konkurrenter og konklusjon


Men - når de relativt få svakhetene veies mot bilens sterke sider - kommer Verso bedre ut enn de fleste andre biler, inkludert flertallet av sine konkurrenter. Det betyr at ingen må kjøpe syvseters fleksibil i denne prisklassen uten å prøvesitte en Verso.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om vi må avvente test på norsk jord før vi trekker bastante konklusjoner, er vi allerede rimelig sikre på at Verso for de fleste vil være et bedre kjøp enn Volkswagen Touran, Opel Zafira og Renault Grand Scenic. Vi antar også at vi vil plassere Verso foran Dodge Journey, Citroën C4 Picasso og Mazda 5. Men klarer Verso å vippe S-Max av pinnen? Vel, svaret på det spørsmålet kommer vi snart tilbake til.

Verso lanseres i Norge den 4. juni.

Full prisliste finner du ved å klikke på lenken under.