Svakere alligator fra Porsche

Porsche Cayman S har allerede vært på markedet en stund, men nå lanserer Porsche Cayman uten S, med motoren fra den takløse tvillingbroren Boxster.

Svakere alligator fra Porsche

Svakere alligator fra Porsche

  1. Store bilder


Boxster S fikk nylig motoren fra Cayman S, og nå får altså Cayman motoren som nylig ble lansert i Boxster. Dermed er forskjellen på den åpne Boxster og kupèen Cayman enda mindre. Motoren det er snakk om er en boksersekser på 2,7 liter med 245 hestekrefter og 273 newtonmeter. En femtrinns girkasse er litt overraskende standard, mens en sekstrinns manuell og Porsches femtrinns automatgir, Tiptronic, er ekstrautstyr. For de manuelle girkassene går 0-100 på 6,1 sekunder, samme tid som for Boxster, mens øvelsen tar 7,0 sekunder med Tiptronic. Toppfarten er 258 km/t for standardkassen og 260 km/t for den manuelle sekstrinnskassen. Med automatgir er maks hastighet 253 km/t.

Vario Cam Plus

Svakere alligator fra Porsche


2,7-literen er nå utstyrt med Porsche system for variabel timing og løftehøyde på ventilene, kalt Vario Cam Plus. Det sørger for at dreiemomentet er relativt høyt over hele turtallsskalaen og at forbruket ikke er høyere enn 0,93 liter per mil på blandet kjøring. Tørrsumpsmøring skal sørge for oljeforsyning til motoren også under hard kjøring.

Aktivt understell

Cayman er brukbart utstyrt allerede fra starten, men som alle andre Porschekunder kan man velge til utstyr som navigasjon, skinninteriør og Porsches aktive understell PASM. Bestiller man Sports Chrono Package, følger PASM med og gir deg mulighet til å stramme opp understellet enda mer for eksempelvis banekjøring. 17-tommers felger er standard med dekk i 205/55 foran og 235/50 på bakhjulene. Felgene er unike for Cayman, men blir de for små kan man også bestille 18- eller 19-tommers hjul.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Små eksteriørforskjeller

Svakere alligator fra Porsche


Kun små detaljer skiller Cayman fra Cayman S. De tydeligste forskjellene er felgene, det enkle ovale eksosenderøret, de svarte bremsekaliperne samt noen svarte lister rundt frontspoileren. Innvendig har instrumentene svart bakgrunn mot Cayman S’ hvite.

Norske priser er ikke klare, men de første bilene er like rundt hjørnet og vi kommer tilbake med priser når de er fastsatt.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder