<B>REGNBUE:</B> Dette bildet er ikke tatt i en leketøysbutikk. Kanskje kommer fargedekkene også til Norge?
REGNBUE: Dette bildet er ikke tatt i en leketøysbutikk. Kanskje kommer fargedekkene også til Norge?Vis mer

Svært fargerike bildekk

Kina tenker utenfor boksen. Dette er det de kom fram til.

Det er ikke så lenge siden vi skrev om hvorfor bildekk er svarte, og hvorfor den hvite, naturlige gummifargen ikke uten videre er så godt egnet på moderne biler.

I artikkelen glemte vi å diskutere det åpenbare spørsmålet "hvorfor er det ingen som reagerer på de svarte bildekkenes tyranni, og går for et rødt bildekk på sin Porsche Cayenne?".

Kinesisk oppfinnelse

Det like åpenbare svaret er naturligvis "fordi det vil se ut som eieren av bilen ikke lenger er ved sine fulle fem", men åpenbare svar har aldri vært til hinder for at noen prøver seg likevel.

JAVEL? Slik kan en rød bil med rød dekk se ut.
JAVEL? Slik kan en rød bil med rød dekk se ut. Vis mer


Denne gang er denne noen en kinesisk bildekkprodusent ved navn Double Star.

Selskapet holder til i byen Qingdao i Shandong-provinsen, og har nå patentert en produksjonsprosess som i prinsippet kan kle gummidekk i en hvilken som helst farge.

Barn av regnbuen

Dekkserien har - selvfølgelig - fått navnet "Regnbuen", og skal etter planen sendes ut på det kinesiske markedet i løpet av kort tid. Norge kan virke som et svært konservativt land hva bilfarger angår, og kjøper du noe annet enn sølv metallic eller svart bør du ha en god forklaring på lager hvis du noen spør deg på fest hva i alle dager du tenkte på.

Kunne du tenkt deg fargedekk? (Avsluttet)
Ja, jeg er klar for både rød og gule dekk!(58%) 1066
Nei. Once you go black ...(29%) 527
Jeg avventer situasjonen(13%) 243
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Sjansen for suksess er kanskje større i Kina, der blant annet rødfargen må sies å ha gode muligheter i det som fortsatt er et ganske rødt land.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Double Star ser blant annet for seg at offentlige transportmidler som ambulanser, skolebusser, politibiler og militære kjøretøy kan kles i fargesprakende dekk, slik at de blir enda synligere i bybildet og på veiene.

Prisen på regnbuedekkene skal angivelig bare bli litt høyere enn for svarte dekk, ifølge produsenten.