Suzuki Swift Sport

Her er gateversjonen av rallybilen.

Suzuki Swift Sport
Publisert
Sist oppdatert

Oppkjøringen mot bilutstillingen i Frankfurt er i gang. Bilprodusentene begynner å lette på sløret for å vise oss hva vi har i vente, og meldingene popper inn.

Fra 4 til 2 dører

Suzuki har nå sendt bilder av sin nye Swift Sport, en todørs mer sporty utgave av den Swift som så dagens lys i fjor. Noen stor overraskelse er den dog ikke, for vi så den allerede som konseptbil i Geneve i Mars, og bilen skal overta for den Swift Sport som kom på markedet i 2006. Dessverre er ikke markedet veldig stort for 2-dørs biler i Norge. Bilprisene er med på å skyve kundene over i det fornuftige hjørnet, og det betyr som regel fire dører – eller fem.

Swift-konkurrent: Helt nye Toyota Yaris

Krefter nok

Den nye Swift Sport skal settes opp med en 1,6-liters bensinmotor på 134 hk, noe som kan gjøre den lille tassen ganske morsom. Denne er igjen tilkoblet en 6-trinns manuell girkasse. Suzuki lover at bilen samtidig skal bli snill i forhold til miljøet. Noe annet ville være dumt, i det minste i det norske markedet som har et utslippsbasert avgiftssystem.

Swift: Rimelig firehjulstrekker

Lavere og stivere

For å gjøre kjøreegenskapene like sporty som designen legger opp til, så blir bilen satt på et sportschassis med lavere bakkeklaring en sitt opphav, og til en smak som frister den kjøreglade sjåføren mer enn de som er ute etter komfort. Demperne skal være satt opp med en sterkere returdemping enn normalt, noe dessverre alt for mange biler i dag glipper på. Sikkerheten skal ivaretas av totalt syv kollisjonsputer, og selvfølgelig ESP som standard. Karosseriet er lett, men stivt, skriver Suzuki.

Suzukis nye utfordrer til Passat

Tekniske Spesifikasjoner:

Suzuki Swift Sport


Lengde: 3.89 m
Bredde: 1,7 m
Høyde: 1,51 m
Akselavstand: 2,43 m
Sporvidde front: 1,47 m
Sporvidde bak: 1,48 m
Slagvolum: 1.586 ccm
Effekt: 136 hk @6.900 o/min
Dreiemoment: 160 Nm @ 4.400 o/min

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer