Suzuki med enda en 4x4

Suzuki har allerede et stort program med prisgunstige firehjulstrekkere. Nå kommer det nok en modell som vil plassere seg som en liten femdørsvariant i programmet.

Suzuki med enda en 4x4

Suzuki med enda en 4x4

  1. Store bilder


Suzuki er inne i et godt sig med nye modeller. I det siste har de lansert både Swift og Gand Vitara og til våren kommer enda en ny modell - SX4. SX4 skal produseres i Ungarn og bilen vil vises for første gang i Geneve i mars. Vi skal prøvekjøre bilen rett etter det. Dette er altså tvillingbilen til Fiat Sedici. Fiat får mest sannsynlig ikke sin variant til Norge, men det gjør Suzuki.

4x4

I likhet med Fiat har også Suzuki firehjulsdriftsystemet utstyrt med knapper på dashbordet hvor du kan bestemme hvordan det skal fungere. I utgangpunktet er SX4 forhjulsdrevet og bakhjulene er da heller ikke tilgjengelig automatisk. Da må du velge auto-funksjon. Da vil en elektrisk aktivert flerplatekløtsj sørge for drift på bakhjulene ved behov. Det vil si ved redusert grep på forhulene eller rett og slett ved hard akselerasjon. Hvis man aktiverer Lock vil kreftene fordele seg likt på for- og bakhjul.

En tredje motor

Fiat Sedici kommer med to motorer, mens Suzuki SX4 blir levert med tre. Det er nok ikke dumt heller. Suzuki SX4 blir nemlig også levert med en 1,5-liters bensinmotor med 99 hestekrefter og 133 newtonmeter. I tillegg får Suzuki de to samme motorene som sitter i Sedici. Det er en 1,6-liters bensinmotor med 107 hestekrefter og 145 newtonmeter og en 1,9-liters dieselmotor med 120 hestekrefter og 280 newtonmeter.

Suzuki SX4 1,9 diesel kommer også med sekstrinns girkasse.

Store bilder finner du her

Her finner du mer Suzuki-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer