Suzuki Grand Vitara oppgradert

Det er på bilutstillingen i Moskva Suzuki har valgt å avduke sin fornyede SUV.

Her står den oppgraderte Suzuki Grand Vitara på bilutstillingen i Moskva. Foto: SUZUKI
Her står den oppgraderte Suzuki Grand Vitara på bilutstillingen i Moskva. Foto: SUZUKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Suzuki Grand Vitara dukker langt sjeldnere opp på nordmenns innkjøpsliste enn hva som var tilfelle for noen år siden. Det er blitt solgt 95 eksemplarer så langt i år mot 155 i samme periode i fjor, mens bilen, som ble lansert i 2005, ble solgt i over 4.000 eksemplarer i første fulle salgsår, 2006 og dermed havnet på en femteplass på registreringsstatistikken. (Kilde: OFV, Opplysningsrådet for Veitrafikken).

Tøff og robust

Den kompakte SUV-en ser tøff ut og er blant annet utstyrt med en robust permanent firehjulstrekk-løsning og lavgirserie for god fremkommelighet, men den har med årene fått et voldsomt antall konkurrenter, hvorav de fleste totalt sett i dag fremstår som mer attraktive.

Og allerede da vi testet den med den mest aktuelle dieselmotoren, i 2006, påpekte vi at det ikke dreide seg om noen klasseleder selv om det var ganske nært den gangen.

Les vår test av femdørs Grand Vitara her.

INGEN REVOLUSJON: Både tre- og femdørsversjonen av Suzuki Grand Vitara har fått en ansiktsløftning med endringer blant annet på grill, lykter støtfangere og felger. Foto: SUZUKI
INGEN REVOLUSJON: Både tre- og femdørsversjonen av Suzuki Grand Vitara har fått en ansiktsløftning med endringer blant annet på grill, lykter støtfangere og felger. Foto: SUZUKI Vis mer


Oppdatert

Men SUV-en fra Suzuki får altså nå en tiltrengt ansiktsløftning. Inntrykket vi får utfra bildene er imidlertid at de med fordel kunne ha tatt i litt mer. Fronten er blitt noe oppdatert med endrede lykter, grill og støtfanger - og interiøret har visstnok fått en oppgradering av materialene som er brukt.

Fem og tre dører

Endringene gjelder både femdørsversjonen og Suzuki Grand Vitara med tre dører. (Dagens versjon av sistnevnte markedsføres ikke lenger her i landet). Testen av utgående tredørsversjon kan du for øvrig lese om her.

Det er ikke kommet signaler om endringer på motor-fronten. I dag er Grand Vitara fremfor alt solgt med en 1,9-liters dieselmotor med 129 hestekrefter og 300 newtonmeter. Ikke noe å hoppe i taket for i 2012.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer