SUV-kabriolet fra Audi

Audi Cross Cabriolet kombinerer to bilklasser som vanligvis har lite med hverandre å gjøre.

Publisert
Sist oppdatert
Cross Cabriolet har i likhet med nye A4 og A5 forakselen montert langt frem slik at både vektplassering og -fordeling blir tilfredsstillende.


BMW har nylig vist Concept X6, en slags krysning mellom SUV og kupé. Nå er det Audi sin tur til å ”SUVifisere” kjøretøyer som vanligvis har hatt fint lite med terrengkjøring å gjøre. Men det er en forskjell: BMW X6 kommer snart som produksjonsbil. Audi Cross Cabriolet er nok først og fremst et pr-påfunn.

Firehjulsdrift og sterk motor

SUV-kabriolet fra Audi

SUV-kabriolet fra Audi

 1. Store bilder


Utseendet er i beste fall uvant. Fronten er typisk Audi med en stor, vidåpen grill i sentrum. Videre bakover registrerer vi at Cross Cabriolet er en fireseters bil med to dører. Firehjulsdrift er selvsagt på plass og det er kanskje ikke så dumt når motoren er 3,0 liter stor. Dieselmaskinen er den samme som sitter i blant andre nye A4 og yter voksne 240 hestekrefter og 500 newtonmeter.

Q5 uten tak?

Størrelsesmessig ligger den sære skapningen med sine 462 centimeter omtrent der den kommende kompakt-SUVen Q5 kommer til å befinne seg. Også den tekniske basisen blir trolig ganske lik. Cross Cabriolet har i likhet med nye A4 og A5 forakselen montert langt frem slik at både vektplassering og –fordeling blir tilfredsstillende.

Selve taket er for øvrig laget i stoff , og ikke metall slik som har blitt så vanlig det siste årene.

Audi googler

SUV-kabriolet fra Audi


Interiøret er annerledes fra hva vi finner i Audis produksjonsbiler i dag. Det gjøres også et nummer av man har samarbeidet med Google slik at satelittbilder fra Google Earths karttjenester kan vises på navigasjonsskjermen.

Konseptbil

Audi Cross Cabriolet vises som en konseptbil på en bilutstilling i Los Angeles som åpner fredag 16. november. Trolig kommer den også til å forbli nettopp det. Men aldri si aldri. Bilprodusentene søker stadig å finne nye segmenter å hente kunder fra.

 • Her finner du store bilder.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer