Supersportsbil av tre

Joe Harmon og hans team står på - snart kan den fiks ferdige trebilen presenteres for publikum.

Den har forsåvidt vært vist offentlig - i anledning en internasjonal snekker- og trearbeidsmesse, og der ble den populært mottatt.

"Den" heter Splinter og er resultatet av et prosjekt ledet av Joe Harmon Design i samarbeid med universitetet i Nord-Carolina. Det er dette prosjektet som nå nærmer seg finalisering. Det er kommet så langt at det håndlagede karosseriet er blitt føyd sammen med understellet.

700 hester!

Supersportsbil av tre

Supersportsbil av tre

  1. Splinter - store bilder

Bilen har også fått en drivlinje av dimensjoner, og det er ikke småtterier. Motoren lever fullt opp til bilens supersportslige utseende. Det dreier seg nemlig om en Northstar V8-motor utstyrt med to kompressorer, som produserer gedigne 700 hestekrefter. Problemet med overoppheting skal studentene som jobber på prosjektet visstnok ha løst på diverse finurlige måter.
Blant annet blir eksosen blåst ut på oversiden av motoren og de varme avgassene ledes ut gjennom bakspoileren. Her kan du se nærmere på Splinter-prosjektet.

Også fjæringen...

Alt kan selvsagt ikke lages av tre; ikke desto mindre er det imponerende i hvor stor utstrekning materialet er blitt brukt i dette kjøretøyet. Ikke bare er chassis og karosseri i tre, men også hjuloppheng, hjulnav og interiør.

Vi håper å kunne følge opp når prosjektet står helt ferdig.

Fotoalbumet viser både den ferdige prototypen og forskjellige etapper i prosjektet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bildene her!

Hjemmesidene til Joe Harmon design gir mer informasjon, bilder og video..