Supersport fra Alfa

Alfa Romeo er nøye med å understreke at i det minste navnet har tradisjonene i ryggen.

Supersport fra Alfa

  1. Store bilder!


Og fabrikken er ikke helt uten tradisjoner med V8-motorer og bakhjulsdrift. I dag er det imidlertid ikke mange Alfaer i prislisten som har dette oppsettet, og om konseptbilen ender opp som produksjonsmodell vil den skille seg klart fra resten av gjengen.

Tenker alternativt

Alfa har lenge vært blant de som leverer mest kjøreglede og sportslighet med utgangspunkt i forhjulsdrift. Nå satser fabrikken tungt på firehjulsdrift i tillegg på volummodellene, og også den satsningen er ment å gi mer kjøreglede.

Med en 4,2 liters V8 på arbeidsbenken, og ambisjoner om å entre supersportsbilklassen, var nok bakhjulsdrift et naturlig alternativ. Over 400 hestekrefter og toppfart på 300 pluss km/t er det V8eren leverer i den 1.500 kg tunge toseteren. Kraften går via en sekstrinns girkasse plassert over bakakselen til bakdekk i dimensjonen 275/35-20. Forhjulene er mer moderate 245/40-20.

Går igjen

Alfa 8c Competizione ble vist første gang på disse tider i fjor, og den har turnert bilutstillinger i snart et år. Vi venter i spenning på utviklingen for denne konseptbilen, kanskje allerede Bologna-utstillingen om en drøy måned vil gi noen svar.

Store bilder av Alfa 8c Competizione

Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder