Superpris på ny elbil

Sju seter, et hav av plass, maks fleksibilitet og imponerende pris gjør denne til et knallkjøp.

<b>NO-BRAINER:</b> Vi mener det er liten tvil om hva du bør velge av 5- og 7-seters Nissan e-NV200 Evalia.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
NO-BRAINER: Vi mener det er liten tvil om hva du bør velge av 5- og 7-seters Nissan e-NV200 Evalia. Foto: KNUT ARNE MARCUSSENVis mer

Det er et år siden Nissan lanserte den elektriske utgaven av varebilen NV200 Evalia.

Bilen har ikke oppnådd tilsvarende salgssuksess som Leaf. Samtidig konkluderte vi i løpet av vår vintertest at dette er den siste elbilen du drømmer om, men den første du trenger om du er ute etter en stor familie-elbil.

Les også: Duellen: Hvilken er best av elektrisk VW Golf og Kia Soul?

Nå har japanerne utstyrt flerbruksbilen med to ekstra seter, slik at den totalt har plass til sju. Setene kan ikke legges ned i gulvet eller tas ut, men de henges opp på sideveggene om de ikke skal brukes.

Se flere bilder av den elektriske sjuseteren her

OPPHENG: Når setne ikke er i bruk, kan de henges opp på veggen. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
Enkel adkomst: Vipp andre seterad opp og fram, så kommer du lett til tredje seterad. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
FLEKSIBEL: Løsningene er temmelig fleksible bortsett fra at de bakerste setene ikke kan tas ut. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
HELT LIK: Det er ingen endringer på bilen. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN


Da nyheten om bilen kom i våres, ble det annonsert at prisen ville ligge på rundt 250.000 kroner. Men oppsiktsvekkende nok vil bilen koste fra kun 233.500 kroner (eks. leveringskostnader), kun 3.500 kroner mer enn 5-seteren. Dermed er det ingen tvil om hva du bør velge!

Les mer: Dette bør du vite om elbil

Og for å eksemplifisere hvor gunstig dette er, kan vi opplyse om at tilsvarende bil i Sverige koster fra 310.938 kroner inkludert miljørabatt.

Er du ute etter et annet sjuseters elbil-alternativ, er Tesla Model S 60 nærmeste konkurrent. Prisen på den begynner på 528.900 kroner - altså mer enn dobbelt så mye som e-NV200.

Sjuseteren er identisk med femseters e-NV200, og under en svært kort prøvekjøring kan vi viderefomidle at kjøreopplevelsen virker å være identisk. Plassen i de bakerste setene er akseptabel selv for voksne og takhøyden er meget bra. Men dette kommer vi tilbake til når bilen er på plass i Norge en gang i september.