Superluksus fra Mercedes

Maybach Zeppelin gjenoppstår. Mer luksus og mer krefter er visst det som trengs nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maybach-merket har ikke vært for Mercedes-Benz den uforbeholdne suksess de hadde håpet på. Modellene med det celebre emblemet har solgt dårligere enn konkurrentene og merkegjenkjennelsen har vært laber. For et års tid siden var det sågar vurdert å legge ned hele merket.

Men Mercedes har besluttet at det som må gjøres i disse krisetider er å tilby noe enda råere, ekstravagant og luksuriøst, og nok en gang har de gravd i førkrigshistorien for å finne en passende referanse.

Legende

Resultatet er denne gedigne luksusdoningen som har fått modellnavnet med legendenes sus over seg: Maybach Zeppelin. Den skal vises på bilutstillingen i Genève tidlig i mars.

100 biler

Bilen er basert på Maybach 57 (standard akselavstand) og Maybach 62 (lang akselavstand), men for å understreke Zeppelin-utførelsens eksklusivitet skal den kun produseres i 100 eksemplarer.

640 hk

Dette er den originale Maybach Zeppelin fra 30-tallet.
Dette er den originale Maybach Zeppelin fra 30-tallet. Vis mer


Motoren har fått et kraftløft i forhold til foregående Maybach-utgaver, og nå er det hele 640 hestekrefter V12-motoren på seks liter kan by på. Dreiemomentet når solide 1.000 newtonmeter.

Overdådig
Interiøret er selvsagt overdådig og luksuriøst med skinn, pianolakk og individuell duft. Denne spres via en innretning Mercedes hevder er eksepsjonelt teknologisk avansert og sørger for at ønsket duft på en passe diskret måte sendes ut i kabinen uten å bli hengende ved i interiørmaterialer eller klær. Etter omtalen i pressemeldingen å dømme er det bortimot den viktigste egenskapen Maybach Zeppelin har...

Ikke billig

Prisen for en Maybach 62 Zeppelin som vist på bildet er i Tyskland 473.000 euro uten moms. Altså over fire millioner kroner før moms og norske avgifter! Men da er altså godlukt inkludert.

Bilen ventes å komme i salg tidlig i høst.