Superkupé fra Bentley

Mens Bentleys siste modeller har vært basert på Volkswagens flaggskip Phaeton, er det nå klart for en ny klassisk Bentley, av den gode, gamle skolen.

Bentley har fra før fem modeller. De tre Continental-modellene GT, Flying Spur og GTC baserer seg på Volkswagen Phaeton. I dette trekløveret har Bentley tre ulike karosserivarianter, kupé, sedan og kabriolet, av det som i bunn og grunn er samme bilen. Onde tunger vil hevde at dette ikke er ekte Bentleyer siden de er basert på eieren Volkswagens teknikk. Bentley har imidlertid fortsatt to modeller fullstendig utviklet uten innblanding fra Tyskland, nemlig supersedanen Arnage og tilhørende kabriolet Azure. Nå kommer også en tredje variant, kupeen Brooklands.

Todørs kupé

Superkupé fra Bentley

Superkupé fra Bentley

  1. Store bilder

Brooklands skal kun bygges i 550 eksemplarer og levering til kunder starter i første kvartal
2008. Dette er heller ikke noen hvilken som helst bil. Dette er luksus og ytelser på et svært høyt plan. For det første er bilen 5,4 meter lang og veier nesten 2,7 tonn! For at det skal bli noe fart i sakene trengs det dermed skikkelig motor. Brooklands er utstyrt med en 6,75-liters V8 motor med to turboladere, 537 hestekrefter ved veldig lave 4.000 omdreininger og et dreiemomentet på 1.050 newtonmeter ved 3.250 omdreininger. 0 til 100 går unna på 5,3 sekunder og toppfarten er 296 kilometer i timen. Kreftene går gjennom en ZF sekstrinns automatgirkasse og bilen er selvsagt bakhjulsdrevet. Dekkene er i dimensjonen 255/40 ZR20 og er av merke Pirelli P Zero. Bensinforbruket er 1,95 liter per mil, noe som resulterer i et CO2-utslipp på 465 gram per kilometer.

Resten av utstyrsnivået og premiumfølelsen egner seg best å formidle med bilder.

  • Store bilder av Bentley Brooklands finner du her.

  • Her finner du mer Bentley-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder